Bakan Yıldırım: Bölünmüş yolda 2012 hedefi 22 bin 500 kilometre

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de şu an 16 bin 407 kilometrelik bölünmüş yol bulunduğunu belirterek, bu rakamı yıl sonunda 17 bin 500 kilometreye çıkaracaklarını kaydetti. Bakan Yıldırım, “2012 sonu hedefimiz de 22 bin 500 kilometredir. Bunu da tamamladığımızda artık Türkiye'yi batıdan doğuya, kuzeyden güneye, Karadeniz sahillerinden güneyde Gaziantep, Urfa, Habur'a kadar, kuzeyde Edirne, İstanbul, Sivas, Erzincan, Kars, kuzey güney Karadeniz yoluyla da bütün ülkeyi her yönden ana koridorlarla birbirine bağlamış olacağız” diye konuştu.

Antalya- Korkuteli karayolunda gerçekleştirilen bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülke genelinde yapılacak çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım'ın bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili incelemelerine, Karayolları Genel Müdürü Cahit Tarhan, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile bazı bürokratlar da katıldı. Antalya bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım'ın, Bakanlık Müsteşarı Habip Soluk'un elinde tuttuğu not kağıdında yazılı rakamlardan yararlandığı gözlendi. Yıldırım, “Bugün 358 kilometre yol açtık. Yıl sonu itibariyle 369 kilometreye ulaşacağız. Yolu Antalya il sınırları içerisinde tamamlamış olacağız. Burdur'da toplam 47 km iken 2009 yılı başından itibaren 159 kilometre yol çalışmasını tamamladık. Bu rakam yıl sonunda 169 kilometreye çıkacak” dedi.

Türkiye genelinde 2002 yılında 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun bugün 16 bin 407 kilometreye çıktığını belirten Yıldırım, “Yıl sonunda da 17 bin 500 kilometreye çıkacağız. Böylece 15 bin kilometrelik yol hedefimizi de bunlarla birlikte aşmış bulunuyoruz. 2012 sonu hedefimiz de 22 bin 500 kilometredir. Bunu da tamamladığımızda artık Türkiye'yi batıdan doğuya, kuzeyden güneye, Karadeniz sahillerinden güneyde Gaziantep, Urfa, Habur'a kadar, kuzeyde Edirne, İstanbul, Sivas, Erzincan, Kars, kuzey güney Karadeniz yoluyla da bütün ülkeyi her yönden ana koridorlarla birbirine bağlamış olacağız” diye konuştu.

YOLA YATIRIM KRİZ ORTAMINDA TEDBİR

Kriz ortamında yol gibi, havaalanı, liman, garaj gibi talep olmayan alanlara yatırım yapılırsa hem iç istihdama, hem de işsizliğe karşı bir tedbir olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, “Bundan herkes ekmek yiyor. İşte görüyorsunuz kamyonlar kepçeler çalışıyor, esnaf bundan yararlanıyor. Taşımacılar yararlanıyor ve bir şekilde iç ekonomide canlanma devam ediyor. Talep ihtiyacı da yok. Yol, Cumhuriyet kurulduğundan beri vatandaşın en çok, en önemli ihtiyacından biriydi. Üretim yapsanız, demir çelik üretseniz, otomobil imal etseniz satamazsınız. Çünkü çok maliyetli. Yol yaparsanız hem vatandaşın yaşam kalitesini iyileştirmiş, hem hayatını kolaylaştırmış olursunuz. Hem kazaları azaltmış olursunuz. Hem de ülkemizin yarın bir gün kriz bittiğinde uluslararası alanda rekabet gücünü artırmış olursunuz” diye konuştu.

Bölünmüş yol çalışmalarını çok önemsediklerini sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, “Bu noktada bütün valiliklerimiz, bakanlığımız karayolları ile koordineli çok iyi bir çalışma yürütmektedir. Valiliklerimizin geçen yıl yaptığı işlerin toplamı 500 milyon TL'yi aştı. Bu, birçok valiliğimizin kendi bütçelerinden daha fazla bütçeyi yol çalışmalarında kullanmaları anlamına geliyor. İşte böylesine önemli bir değişim ve dönüşümü altyapı projelerinde ortaya koymuş bulunuyoruz” dedi.

BURDUR'DA KARŞILAMA KUYRUĞU

Korkuteli'ndeki incelemelerinin ardından Burdur'a geçen Bakan Binali Yıldırım, Antalya- Burdur il sınırında yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından karşılandı. Burdur Valisi Halil İbrahim Özçimen, AKP Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Alp, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Burdur Belediye Başkanı Ak Parti'li Sebahattin Akkaya ve çok sayıda bürokrat ile partili ve bazı vatandaşlar ile küçük çocuklar karşılama kuyruğunda yer aldı. Kendisini il sınırında karşılayan Burdurlular ile tek tek tokalaşan Bakan Yıldırım, çocuklara oyuncak verdi. Burdur'un Çavdır İlçesi ile Denizli arasındaki bölünmüş karayolundaki yapım çalışmalarını inceleyen Yoıldırım, burada iş makinelerine binerek, basın mensuplarına poz verdi.

Editör: TE Bilişim