Yıldırım, “İzmir’in CHP’nin kalesi olduğu düşüncesine katılmıyorum. Geçen genel seçimlerde oy oranları arasında ciddi farklılıklar yoktu. 2009 seçimlerinde fark açıldı. Yerel seçimlere bir baktık MHP’nin oyları kaybolmuş. İttifak yaptılar CHP’yle. Birinin güçlü olduğu yerlerde diğeri destek oldu” dedi

Şifresi vatandaşta

Yıldırım, seçim dönemi boyunca az konuşup daha çok İzmirlileri dinleyeceğini söyledi. “Bizde TGS sınavına yani Türkiye Genel Seçimi sınavına giriyoruz” diye espiri yapan Yıldırım, “Bu sınavın şifresi var mı” sorumuza, “Bu sınavın şifresi vatandaşta. Onlar karar verecek” yanıtı verdi.

Çandarlı Liman

İzmir’in yıllar kaybettiğini söyleyen Binali Yıldırım, “Benim için konuşması yavaş ama iş yapışı soyadı gibi derler” diyerek İzmir için yeni projelerini şöyle anlattı: “Sahil bölgelerinde yaşayanlar ile kırsal kesimde yaşayanların farklı sorunları var. İzmirliler artık ideolojik söylemlerle siyasetin yapılmasından ziyade hizmet odaklı siyaset istiyor. Türkiye’nin en büyük fuarı İzmir’de ancak yıllar içinde etkinliği kaybetmiş.İzmir’i dinamik güç haline getirmek amacımız. İzmir’de siyasetin adı hizmet olmalı. Onun dışında bir şey konuşmayacağız. Çandarlı Limanı’nı yapacağız. Dünyanın en büyük limanlarından biri olacak. İzmir’in iş, aş, işsizlik sorununa büyük çözüm olacak. Büyük tonajlı gemiler için yeni adres olacak. İhalesini yaptık mayıs ayında temelini atacağız.”

Ulaştırma bölünmez

İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Yıldırım, “Yeni dönemde Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturmak istiyor musunuz?” sorusuna, “Biz koltuk sevdalısı değiliz. Ben askerim, neferim. Parti karar verir yerine getiririz” yanıtını verdi. Yıldırım, seçimden sonraki dönemde Ulaştırma Bakanlığı’nın ikiye ayrılmasına ilişkin de, “Böyle bir düşünce yok. Bakanlığın adı önemli değil yaptığınız işler önemli” dedi.

Editör: TE Bilişim