Yıldırım: Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım:Özellikle Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız. Toplam 4 bin 600 metrekarelik bir alanda, spor kompleksinde 150 kişilik tribün, 150 kişilik konferans salonu, basket sahası, stüdyoların bulunacağı bir kompleksi yapıp adaya kazandıracağız"dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Adalar'a 20 kilometre bisiklet yolu yapacağız. Adaya olan tarifeli sefer sayıları artırılacak. Özellikle Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız. Toplam 4 bin 600 metrekarelik bir alanda, spor kompleksinde 150 kişilik tribün, 150 kişilik konferans salonu, basket sahası, stüdyoların bulunacağı bir kompleksi yapıp adaya kazandıracağız." dedi.

Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'daki Anadolu Kulübü'nde, Cemevi temsilcileri, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

"Adada bir ilki başaralım mı? Adaya kadın eli değsin mi? Adanın ilk bayan belediye başkanını adada seçelim mi? Adaya da yakışır mı Özlem hanım? Hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun." diyerek katılımcılara seslenen Yıldırım, Heybeliada'da yedek subay olarak görev yaptığı için adaya yabancı olmadığını söyledi.

Geçmişte Adalar'a suyun Bostancı'dan tankerle geldiğini ifade eden Yıldırım, "Bazen lodos oluyordu gemi gelmiyor, adalar susuz, adalar perişan... O gelen suda tanklardaki paslarla birlikte geliyordu. Nereden, nereye? Adalara o günün teknolojisini kullanarak karadan su getirdik. Kıbrıs'a bile daha iki sene önce gitti su ama Adalar'a bundan 20 yıl önce geldi. Adalar önemli." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim