Eskihisar'da ki feribot taşımacalığı kavgası Gebze ve Kocaeli gündeminden çıktı, Türkiye gündemine geldi.Negmar firması önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile konuyu Türkiye gündemine taşıdı.

Yetkililer neden Eskihisar’a suskun?
 
Eskihisar’da ki feribot taşımacalığı kavgası Gebze ve Kocaeli gündeminden çıktı, Türkiye gündemine geldi.Negmar firması önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile konuyu Türkiye gündemine taşıdı.Birçok ulusal gazete ve televizyon Eskihisar’da ki taşımaclıktan söz etti.
 
Kocaelili yetkililer neden sus pus?
 
İstanbul’un adını kullanıp, İDO adı ile Eskihisar’da taşımacılık yapan ve fahiş fiyata araç ataşıyan İDO ise el altından çalışmalarını sürüdürüp Ankara’da kurduğu lobi araclığı ile Eskihisar’da gününü etmekte.İki firma Eskihisar üzerinde rant kavgası yaparken konuşması gereken Kocaelili Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adeta sus pus olmuş durumda.
Gebze ve Kocaeli kamuoyu yukarıda isimlerini saydığımız bu yetkililer başta olmak üzere, tüm ilgili ve yetkililerden açıklama bekliyor.Yetkililer acaba neden susuyor? Eskihisar’da gerçekten ne oluyor?Feribat taşımacalığından Eskihisar’ın kültürel ve turizm değerleri nasıl etkilenecek?Üstelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sessiz sedasız Eskihisar’da yeni imar uygulama çalışmalarını nasıl sonuçlandıracak? Bu sorular mutlaka yetkililer tarfından cevaplandırılmalı.Yetkililer konuşmayınca başkaları konuşuyor.
 
Negmar’ın basın toplantısı
   
Eskihisar’da sefer yapmaya hazırlanan Negmar, önceki gün basın toplantısı düzenledi.Antalya’da belgesel çekimlerim nedeniyle toplantı yapıldığı sırada ben Eskihisar semalarında Sabiha gökçen hava limanına doğru yol alıyordum. Bu yüzden toplantıyı takip edemedim ancak ayrıntıları toplantıyı takip eden arkadaşımız Ömür Kavran’dan aldım.
   
Negmar’ın feribot girişimine karşı ilk günden beri gazete olarak karşı duruyor ve Esikihisar’a sahip çıkılması gerektiğini dile getiriyorum. Defalarca bu köşeden uyarılarda bulunarak, böyle eşsiz güzelliğe sahip bir yer üzerinde oynanan senaryoların son bulmasını istiyorum.Biz ne Negmar ne de İDO’dan tarafız.Tarafımız Eskihisar’ın doğal güzelliğinin korunması.Feribot hattı buradan alınmalı. Körfez köprüsünün tamamlanmasıyla buranın yükü zaten azalacak ve belki de bu hat zarar etmeye başlayacak.Bu yüzden feribot hattı Belde Limanı’nın bulunduğu alana taşınmalı.Ve bu seferleri Kocaeli Büyükşehir belediyesi yaparak elde edilen kazanç ilimizde kalmalı, bu hattın geliri Kocaeli’ye yatırım olarak geri dönmeli.
 
Feribot tartışmasıyla ilgili en çok dikkati çeken konu kuşkusuz Kocaeli’yi yönetenlerin sessiz kalışı.Türkiye gündemine taşınan bu konuyla ilgili herkes konuşuyor, taraflar karşılıklı açıklamalar yapıyor ancak ne yazık ki ne Valimiz ne Milletvekilleri ne de büyükşehir belediyesi hiçbir açıklama da bulunmuyor. Böyle önemli bir konuda onların konuşması ve kamuoyunun merak ettiği soruları yanıtlaması gerekirdi. Daha önce yaptığımız çağrıları bir kez daha yineliyorum ve bu köşeden seslenmek istiyorum.Gelin Eskihisarımıza sahip çıkalım. İkinci bir Eskihisar yok. Gebze’nin denize açılan tek kapısını korumak hepimizin görevi.Vali bey ve Büyükşehir belediye başkanımız üzerine düşeni yapmalı.
 
Kocaelili Muhasebecilere Eskihisar konferansı
   
Önceki gün Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın da meclis toplantısı vardı. Onur konuğu olarak davet edildiğim toplantıda Gebze üzerine belgesel görüntüler eşliğinde bir konuşma yaptım. Konuşmamanı büyük bir bölümünü yine Eskihisar’a ayırdım ve herkesi Esikihisar’a sahip çıkmaya çağırdım. Eskihisar üzerinde oynanan oyunları anlatarak, böyle bir değerin göz göre göre yok olmasına karşı çıkılması gerektiğini belirttim ve toplantıya katılanları Eskihisar’ı gezmeye davet ettim. Bu çağrım olumlu karşılandı ve Kocaeli’de ki Serbest Muhasebeciler ile mali müşavirler toplantı sonrası Esikihisar’a giderek, Osman Hamdi Bey müzeisini gezip Eskihisar’da inceleme yaptılar.Eskihisar’la ilgili her patforma kültürel çalışmaları sürdürecek, Eskihisar’ın bir kültür ve turizm enti olduğunu dünyaya tanıtmaya çalışacağız.
   
Eskihisar’ın önemini bilen ve bu değere sahip çıkmaya çalışan birisi olarak sizleri de Esikihisar’a davet ediyor, Kocaeli’yi yönetenlerimizi de sessiz kalmamaya çağırıyorum.

Editör: TE Bilişim