Yeni yakıt yüzde 20 daha tasarruflu

Nanoborx Marine, bor ve elmastan gemiler için ürettiği enerji içeceği ile yüzde 20 tasarruf sağlıyor.

Geleceğin yakıtı olarak görülen bor mineralleri, yapılan yerli yatırımlarla birlikte hayatın her alanda kullanılmaya başlandı. Nano teknoloji sayesinde Türkiye’de ilk defa bor ve elmas tozunu bir araya getiren Nanoborx Marine, deniz araçlarına yaklaşık yüzde 30 performans artışı ve yüzde 20’ ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yatlardan yük taşıma gemilerine kadar her türlü deniz taşıtında kullanılabilen ürün, özel formülü sayesinde motorun ömrünü uzatıyor.

Komşuya ihraç edecek

Nano Teknoloji alanında 4 yıldır faaliyet gösteren Gelecek Nano firması, elmas ve bor karışımı ürünü Ankara’da Eta Madeni Yağ fabrikalarında üretmeye başladı. Türkiye’de ilk defa elmas ve bor madenini Nano teknolojiyle birleştirdiklerini anlatan Genel Müdür Aydın Baran, “Haziran ayında kara taşıtları için piyasaya sürdüğümüz Nanoborx, 6 ay gibi kısa bir zamanda Türkiye genelinde 1750 satış noktası ve 12 ana bayiye ulaştı. Yurt dışında ünlü zincir mağazalarda ürünlerimiz satılmaya başlandı. Şimdi de deniz taşıtları için performans artırıcı Nanoborx Marine’yi ürettik. Ürünümüzü ilk defa Boat Show fuarında sergilemeye başladık. Sektör temsilcilerinden ve tüketiciden büyük ilgi gördük. Hedefimiz ilk etapta denize kıyısı olan komşu ülkelere ihracata başlamak. İç pazarda ise yılsonuna kadar pazar lideri olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

200 kişiye istihdam sağlayacak

2010 yılı başında üretimde tam otomasyonu sağladıklarını ve şu an 4 mühendis ve 135 kişiye istihdam yarattıklarını anlatan Aydın Baran, şunları kaydetti: “TÜBİTAK MAM Serbest bölgesindeki çözüm ortağımız Yüksek Teknoloji A.Ş ve Gelecek Nano Teknolojileri firmamız üretim ve Ar-Ge  için 10 milyon dolar yatırım yaptı.  2011 yılında yatırımlarımıza kararlı bir şekilde devam ederek ilk etapta 5 milyon dolar daha yatırımla ürün çeşidimizi 130’a çıkaracağız. Türkiye geneli satış ve bayilik altyapımızı geliştirerek 1 yıl içinde 20 ana bayi ve 2 bin 500 satış noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda yıllık 40 bin ton üretim kapasitemiz var. Türkiye’de ilk defa ürünlerimiz Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) lisansıyla pazara sunuluyor.”

Nanoborx Marine nasıl çalışıyor

Nanoborx Marine yüksek performanslı yağ katkısıdır. İçeriğinde bulunan nano boyuttaki Bor ve Elmas partikülleri sayesinde sürtünmeyi azalır. Ağır yük ve şartlar altında motoru korur, uzun hizmet ömrü sağlar. Motorun performansını artırır, gürültülü çalışmasını engeller. Yakıt tasarrufuna katkı sağlar. Nanoborx Marine deniz araçlarındaki ekipmanlarını korozyona karşı korur. Motorun performansını maksimum düzeye çıkararak sürekli kullanımında %20’lere varan yakıt ekonomisi sağlar.

Editör: TE Bilişim