9 Eylül Üniversitesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Ali Deveci atandı. Prof. dr. Ali Deveci, görevi Prof. Dr. A. Güldem Cerit'ten devralarak görevine başladı. 

Aynı okuldan mezun olan Prof. Dr. Ali Deveci, Dekan Yardımcılığı görevini yürütmekte idi. 

Göreve gelmesinden sonra DenizHaber.Com a bir açıklama yapan Prof. Dr. Ali Deveci; "Güldem hocamızdan sonra ne kadar zor bir görevin beklediğinin farkındayım.  Hocamızın özverili emeklerinin karşılığı ödenmez. Biz de nöbetimizi layıkıyla tutar, Denizcilik Eğitimi ve Camiasına artı değerler katmak için hep birlikte çalışırız." şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. D.Ali DEVECİ kimdir?

1971 Fethiye doğumlu olan Prof. Dr. D.Ali DEVECİ, 1993 yılında lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda tamamlayarak, Yüksekokulun ilk mezunları arasında yer almıştır. Mezun olduktan sonra sektörde 2 yıl “freight forwarder”,  “gemi kiralama ve brokerlik” ve “gemi yönetimi” alanlarında çalışmıştır. 

1996 yılında Yüksek Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Uluslararası İşletmecilik Programı”nda tamamlamıştır. Doktora derecesini ise 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü “Deniz İşletmeciliği” bilim alanında elde etmiştir. 

Dr. D.Ali DEVECİ, 2002 yılında DEÜ’de Yardımcı Doçentlik kadrosuna atanmış, 2009 yılında da Pazarlama alanında Doçentlik unvanını almıştır. Dr. D.Ali DEVECİ 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Yönetimi Anabilim Dalı’na Profesör olarak atanmıştır.  

1994 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak çeşitli kademelerde görev alan Prof. Dr. D. Ali DEVECİ aynı zamanda Fakülte’de Dekan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca, Dr. D. Ali DEVECİ’nin üstlenmekte olduğu idari ve akademik görevler Fakülte Kurulu Üyeliği, Deniz Ulaştırma İşletme Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve DEU Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliğini kapsamaktadır. Dr. D. Ali DEVECİ DEU Denizcilik Fakültesi Dergisi’nde Sahip, Sorumlu Müdür ve hakemlik görevlerini de üstlenmiştir. 

Prof. Dr. D. Ali DEVECİ İntermodal/Multimodal Taşımacılık, Deniz Taşımacılığı, Gemi Acenteliği ve Forvarder İşletmeciliği, Gemi Kiralama ve Brokerlik, Dış Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Lojistik Hizmetleri Pazarlaması, Taşımacılıkta Dokümantasyon ve Sözleşmeler alanlarında lisans ve lisansüstü düzeylerde dersler vermektedir. Deniz ticareti, liman işletmeciliği, lojistik ve intermodal taşımacılık alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. 

Dr. D.Ali DEVECİ, 2002 yılında Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Mezunlar Derneği’nin (şimdiki DEFMED) kurucu başkanlığını üstlenmiş ve iki dönem Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. 

Prof. Dr. D.Ali DEVECİ ulaştırma ve denizcilik ile ilgili çeşitli ulusal rapor ve proje çalışmaları içerisinde yer almıştır. Bunlar sırasıyla; 10. Ulaştırma Şurası İntermodal Taşımacılık ve Lojistik Raporu, 11. Ulaştırma Şurası Denizyolu Ulaştırması Çalışma Raporu, DPT IX. Kalkınma Planı Deniz Ulaştırması Özel İhtisas Komisyonu Raporu, TUSİAD Ulaştırma Sektörü Raporu, DLH Ulaştırma Yapıları Master Plan Çalışması, DLH Turizm Kıyı Yapıları Master Plan Çalışması, Türkiye-Hollanda arasında İntermodal Taşımacılık ve Lojistik Alanda Bilgi Değişim Projesi şeklindedir.

Editör: TE Bilişim