Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye'de engellilere yelken sporu yaptırabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlk kez 2007 yılında uluslararası müsabakaya sporcu olarak sadece Murat Etler'i gönderen federasyon, 5-10 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da Yelken Milli Takımı Gelişim Kampı gerçekleştirerek özgürlüğe yelken açacak yeni sporculara ulaşacak.

Federasyon yönetim kurulu üyesi ve yelken branşı sorumlusu Selma Öğütçen, yaptığı açıklamada, ''Yunanistan'da 2007 yılındaki katıldığımız dünya şampiyonasına tekne kiralayarak katılmıştık. Ülke olarak kendimizi tanıtmıştık. Artık madalya için katılacak takım oluşturmak istiyoruz'' dedi.

''Yelken sporunu Türkiye'de yapılabilir bir branş haline getirmek istiyoruz'' diyen Öğütçen, şunları söyledi:

''Gelişim kampını yeni sporcular kazanmak için yapıyoruz. Temmuz ayında İngiltere'de şampiyona var. Sporcuları buraya götürmek istiyoruz. Ayrıca antrenör ve hakem semineri de yapacağız. Diğer kulüplerle dayanışma içinde olabilir ve engelliler branşı açtırabilirsek yaygınlaşma daha hızlı gerçekleşecektir. Yelkenle ilgilenen engelli sporcu sayısını da artırmak istiyoruz. 2007 yılından beri tek sporcumuz vardı. İstanbul'daki kampa 11 sporcu kişi katılmak istedi. Bu da ilk kez gerçekleştirilen bir kamp için iyi bir katılım. Engellilerde yelken sporunu yaygınlaştırmak istiyoruz.''

-''YELKENE SAHİLDE BİNİYORLAR''-

Öğütçen, yelkenlerin engellilere göre dizayn edildiğini belirterek, ''Engelli sporcular yelkenlere sahildeyken biniyor. Daha sonra görevliler yelkeni denize indiriyor. Normal sporcuların teknelerinden farklı'' dedi.

Yelken branşının engellilerde farklı bir ilgi alanı oluşturacağını anlatan Öğütçen, ''Yelken genelde Türkiye'de pahalı spor olarak bilinir. Aslında pahalı değil. Federasyon ve kulüplerin destekleri var. Şu an federasyonun teknesi yok ama Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre'nin eşi Ergün İmre bize 3 tekne verecek. Bize destek veriyorlar. Engellilerde artık yelken açacak'' diye konuştu.

Türkiye'de engelliler yelken sporunun hızlı bir şekilde gelişeceğini belirten Öğütçen, ''2014 yılında Türkiye'de uluslararası bir yarışma düzenlensin istiyorum. Kulüp sayısının artacağını düşünüyorum. Uluslararası bir organizasyon için kulüp ve sporcu sayımızın artası gerekiyor'' dedi.

Editör: TE Bilişim