Yelkeni Dolduran Piyasada Kazanır

Denizde hayatta kalmayla iş dünyası arasında kurulan paralellik son dönemde şirketleri yelken sporuna yöneltiyor.

Son dönemde yelken sporuna özellikle finans sektöründen yoğun ilgi var. Denizde hayatta kalmayla iş dünyası arasında bir paralellik kuruluyor. Arkas Holding, Garanti Bankası, Denizbank, Philip Morris, DHL, Migros, OlimarMarble, Yaşar Üniversitesi, British AmericanTobacco, Ülker, AvivaSA, Mapfre Genel sigorta ile çalışan Lemon Sailing Schol’un kurucu ortağı Tolga Yağlı, özellikle son birkaç yılda şirketlerin, ekip çalışmasını güçlendirmek amacıyla yelken sporuna yöneldiğini belirtti.

Denizde hayatta kalmak için verilen mücadelenin disiplin ve takım çalışması gerektirdiğini belirten Yağlı, “İş dünyasıda böyle. Zor anlarda hızlı ve doğru karar vermek, dayanışma, takım ruhu, stratejik düşünme, özgüven ve liderlik becerilerinin bir arada olması şart. Yelken, bunların hepsini bir arada kullanmak zorunda olduğunuz bir spor” dedi.

‘Ciddi bir takım işi’

Bir yelken takımı kuran Denizbank’ın ekibi her yıl yarışıyor. Denizbank’ın kültüründe denizin çok özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Genel Müdür Hakan Ateş, “Her yıl üst düzey yöneticilerimizle, yöneticilik becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim çalışmalarını yelkenlide gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Bu özel sporu yapabilmek için temel bir koşul var; o da iyi bir takım oyuncusu olmak ve denizin üstünde üstlendiğiniz görev her ne ise mükemmel bir şekilde yerine getirmek” diyen Ateş şöyle devam etti: “Şartların her saniye değiştiği, doğa koşullarıyla baş başa olduğunuz bir ortamda; dümeni doğru tutamadığınız, gerektiği zaman tramolaları hızla atamadığınız, yelkenleri doğru kullanamadığınız takdirde, açık ara en önde olsanız bile ufak bir hatada yarışı kaybedebiliyorsunuz. Aslında iş dünyası ve piyasalarda da benzer bir durum yaşıyoruz. Takım oyununu iyi organize edemeyen ve yönetsel zafiyetler yaratan, bu sebeple başarısız olan onlarca kurumun hikâyesini biliyoruz. Bunun bilincindeyiz ve yelken etkinliğimiz süresince unvanlarımızı bir kenara bırakıyor; takımda ne rol üstleniyorsak onu en iyi şekilde gerçekleştirmeye odaklanıyoruz. Deniz ve rüzgar bizim piyasamız oluyor.”

Amaç, profesyonel yelkenci yetiştirmek Arkas Spor Kulübü’nün yelken sporuna ilgi duyanlara farklı zeminlerde yelken yapma fırsatı sunmak hedefiyle Lemon Sailing School ile stratejik işbirliği yaptığını belirten Arkas Holding CIO’su Mert Oruz, “Amacımız, IRC yat sınıfında ve Nacra olimpik katamaran sınıfında yarışacak yelken takımlarımıza profesyonel yelkenciler yetiştirmek ve bu takımları uluslararası yarışlara hazırlayıp, başarılı olmak” dedi. Arkas’ın takımının başında Lemon Sailing School’dan Tolga Yağlı ve Serhat Altay var.

Editör: TE Bilişim