YELKEN ve SU SPORLARI OKULU GİRNE ÜNİVERSİTESİ’NDE KURULDU!

Girne Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla, Girne Üniversitesi’ne bağlı Yelken ve Su Sporları Okulu KKTC’de kuruldu!

Girne Üniversitesi Yelken ve Su Sporları Okulu müdürlüğüne, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Tümer Garip atandı. İlk etapta, Optimist Yelken, Laser sınıfı Yelken ve Amatör Yat Kaptanlığı kurslarının verileceği okulda; kurs kayıt ve kurs başlangıç tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Girne Üniversitesi’nin uzman eğitmenleri tarafından verilecek kursların sonunda, katılımcılara sertifika ve lisans verilecek.

Girne Üniversitesi Yelken ve Su Sporları Okulu Müdürü Tümer Garip yaptığı açıklamada; okulun, denize duyarlı, denizi seven sporcular yetiştirmek ve su sporlarını sevdirerek ülkede su sporlarının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Gerek yelken, gerekse su sporları konusunda çok sayıda kursun düzenleneceği Yelken ve Su Sporları Okulu’nda ilk etapta, Eylül ayı içerisinde üç kurs başlayacak. Aralarında 6-12 yaş grubu için Optimist Yelken kursunun da olduğu kursların tarih ve saatleri, gençlerin okul aktiviteleri ile çakışmayacak şekilde düzenlenecek. 13 yaş ve üstü için açılacak Laser sınıfı kursu, hiçbir yelken deneyimi olmayanlar için birebir eğitmenler eşliğinde verilecek, gençlerin yelken konusunda bilgilenmesi ve deneyim kazanmasından sonra ise kurs gruplar halinde devam edecek.

18 yaş ve üzeri için açılacak Amatör Yat Kaptanlığı kursu ise; hem teorik, hem de pratik eğitimlerden oluşacak. 11 günlük teorik eğitimin ardından, 5 gün sürecek pratik eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara Amatör Yat Kaptanlığı ehliyeti verilecek. Girne Üniversitesi Yelken ve Su Sporları Okulu’nda açılacak kursların yanı sıra, kuruluş amacına uygun olarak yelken yarışları, jet ski yarışları ve yat rallisi türü etkinlikler de düzenlenecek.

Denizlerle çevrili KKTC’nin, su sporlarına son derece elverişli olduğunun altını çizen müdür Tümer Garip; okul bünyesinde, bugüne kadar ülkede yapılmayan diğer su sporlarının da yapılabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleneceğinin ve birçok kurs açılacağının da müjdesini verdi. Girne Üniversitesi Yelken Ve Su Sporları Okulu ve açılan kurslarla ile ilgili detaylı bilgi www.girne.edu.tr web sayfasından alınabilir.

Editör: TE Bilişim