YDÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI, AÇIK DENİZLERDE GURURLA İLERLİYOR!

Bir ada ülkesi olarak, denizcilik eğitimi için son derece uygun bir merkez olan KKTC’de her geçen gün daha da gelişen ve öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu tarafından ilk üç sırada tercih edilen Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mezunları, denizlerden KKTC’ye seslenmeye devam ediyor!

Taşımacılığın çok büyük bir kısmının denizyolu ile yapıldığı günümüzde, bir ada ülkesi olarak, denizcilik eğitimi için son derecede uygun bir merkez olan KKTC’de eğitim veren Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Denizcilik Fakültesi mezunlarının başarı hikayeleri, dünyanın dört bir yanından gelmeye devam ediyor.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü, Güverte Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden oluşan YDÜ Denizcilik Fakültesi mezunları, Türk denizciliğinin önde gelen kurumlarında ve okyanuslarda önemli görevler üstleniyorlar.

YDÜ Denizcilik Fakültesi 2012 mezunu Erdoğan Akdoğan’ın, UN RO-RO’da 4. kaptan olarak çalıştığını ifade eden Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç; Akdoğan’ın UN İSTANBUL gemisinde ise 2008 mezunu Buğra Sezer ve YDÜ Denizcilik Fakültesi güverte stajyeri Zeynel Abidin Arslan ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Altunç, diğer bir mezun olan Ateş Bulut Şimşek’in ise ukraine-ıllıchevsk’de stajına devam ettiği bilgisini aktardı.

Prof. Dr. Mustafa Altunç

Editör: TE Bilişim