Yazarımız Ali Bozoğlu TDİ'den Emekliye Ayrıldı

Yazarımız Ali Bozoğlu uzun yıllar hizmet ettiği Türkiye Denizcilik İşletmelerinden emekli oldu. Yazarımız, 35 yıl emek verdiği TDİ'den ayrılırken duygularını döktüğü satırları siz Kaptan Haber okuyucuları için paylaşıyor.

"ELVEDA

Bu gün 13 Ocak 2016 çok sevdiğim Türkiye Denizcilik İşletmelerinde son günüm 01 Nisan 1974 tarihinde başlayan ve 26 Haziran 1980 tarihinden itibaren de Türkiye Denizcilik İşletmelerinde devam eden çalışma hayatıma bu gün itibarı ile son noktayı koyuyorum. Kendi isteğimle kendi arzumla ve kimsenin baskısı olmadan emekliliğimi talep ettim emekli olacağım içinde çok mutluyum Ellah herkese benim gibi çalışma hayatı sonunda da emeklilik nasip etsin burada çok güzel insanlarla tanıştım ve sevdim isimlerini yazamıyorum korkum sevdiğim ve saydığım bu güzel insanların biri ve birkaçının adını yazmaya unuturum da o kişi veya kişileri üzerim diye. Burada geçen 35 yıl içerisinde çok şeyler gördüm yaşadım burası bana çok şey öğretti, eşimi burada tanıdım sevdim aşık oldum bu aşkımın meyvesi kızım bu kurumda çalışırken doğdu. Onu buradan kazandığım para ile büyüttüm. Ben yaşamım boyuncu da iki şeye aşık oldum bir eşime birde o çift çapalı forsa başka bir deyimle sarı bacaya halada her ikisine de aşığım eşim ve ben buradan kazandığım paralar ile ev sahibi olduk araba sahibi olduk gönlümüzce yaşadık kurumumun sayesinde gemi ile tura katılıp Akdeniz’de bulunan Liman Şehirlerini Türkiye’de sahil kasaba ve şehirlerini gördük onun için kurumumuza çok şeyler borçluyum kurumumu çok seviyorum o kadar ki çocuğuma, yakınlarıma vasiyet ettim. Öldüğüm zaman tabutumun üstüne evimde bulunan çift çapalı bayrağımı örtün son yolculuğuma da o bayrak altında gitmek istiyorum eğer mezar taşımada o çift çapayı işletirlerse de o çapanın altında huzur içinde yatarım. Türkiye’de bir sendikaya 32 sene bağlı kalıp aidat ödeyen kaç işçi vardır bilemiyorum Koop-İş Sendikasında Aralık 1984 başlayan üyeliğim 13 Ocak 2016 tarihinde sona erecek Şube Mali Sekreterlik ve uzun bir sürede Baş temsilcilik görevini yaptığım bu sendikada iki kişiye özel teşekkürlerim olacak birincisi kadim dostum kardeşim incir çekirdeğini bölüştüğüm dava arkadaşım yoldaşım Aziz Hacısalihoğlu’na ikincisi Genel Başkanım Eyüp Alemdar’a benimle ilgili olarak işverenden gelen yoğun baskıya rağmen dimdik arkamda duran bu iki mümtaz insana adam gibi adam bu iki insanı sırtımda kabeya götürüp getirsem yine haklarını ödeyemem benden yana bir hakları varsa helal olsun.

Bu ayrılık hukuki bir ayrılık ne denizcilikten nede sendikacılıktan ayrı kalmam mümkün değil ikisi de benim kanıma işlemiş bir olay her zaman kadim dostum Aziz Hacısalihoğlu ve Genel Başkanım Eyüp Alemdar emrettikleri an yanlarındayım hele denizden denizcilikten vaz geçmek mümkün değil denizcilik konusu ile daha çok araştırma yapmak için daha çok vaktim olacak Denizcilik Dergisi’nde Ceylan Atatunç kardeşimle Kaptan Haber’de Kaptan Cahit İstikbal kardeşimle, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Kaptan Saim Oğuzülgen ve diğer denizci dostlarımla daha çok beraber olacağım

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun var olun sağlıklı ve mutlu günler dileği ile..."

Editör: TE Bilişim