Şehir Hatları Vapurunda Yazar Okuruyla Buluşuyor


25 – 31 Mart 2013 tarihleri arasında 49. su kutlanan ‘Kütüphane Haftası’nda bu yıl dikkat çeken bir etkinliğe imza atılıyor. Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) İstanbul Şubesi ve Şehir Hatları’nın birlikte düzenlediği etkinlikle Şehir Hatları vapurunda doğaçlama yöntemiyle İstanbul’un Masalı yazılıp-çizilecek.

Bu yılki teması ‘Kütüphanelerle değişin, gelişin, özgürleşin!’ olan Kütüphane Haftası kutlamalarında, İstanbul’un genelindeki kütüphaneler çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparken birçok farklı mekanda da yazar-okur buluşması sağlanıyor.
Yazar-okur buluşmaları kapsamında yazar Çiğdem Gündeş ve çizer Ayda Kantar, Eminönü - A.Kavağı uzun boğaz turunda 31 Mart Pazar günü 10.30 – 12.10 saatleri arasında 1 saat sürecek etkinlikle küçük okuyucularıyla buluşacak. Vapurda yolculuk esnasında yolcularla kitap okuma, atölye çalışması, katılımcılarla doğaçlama masal yazımı gibi faaliyetler gerçekleştirilecek. Doğaçlama yöntemiyle kaleme alınan masallar an itibariyle resmedilecek.

Geceleyin Kütüphane

Öte yandan 2011 yılından beri gerçekleştirilen ve kentin birçok semtinde halkın erişimine yönelik “Geceleyin Kütüphane” uygulaması bu yılda devam ediyor. İstanbul’daki birçok belediye ve halk kütüphanelerinin katılımıyla yürütülecek “Geceleyin Kütüphane” etkinliğinde; hafta boyunca  İstanbul’ daki  kütüphanelerin saat 22.00’ye kadar açık tutularak halka yönelik etkinlikler düzenlenmesi ve İstanbul halkının kütüphaneleri keşfetmeleri için önemli bir fırsat sunulması amaçlanıyor.

Kütüphane Haftası / Vapurda Yazar-Okur Buluşması


31 Mart Pazar Günü

Eminönü-A.Kavağı / Uzun Boğaz Turu 10.30 seferi

http://sehirhatlari.com.tr/tr/duyurudetay/vapurlarda-okur-yazar-etkinligi-716.html

Bilgi ve iletişim için:

Fatih Taşkıran
212 313 80 83/84
www.sehirhatlari.com.tr
https://www.facebook.com/SehirHatlari
https://twitter.com/Sehir_Hatlari

Editör: TE Bilişim