Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Tekne Model Yapım İşleri Kooperatifi'nin; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın talebi üzerine, 500 dönümlük yat üretimi bakım, onarım ve çekek yerinin mera ot bedeli parası olan 900 bin lirayı yatırdığını söyledi.

Otlak parasının ödenmesiyle yerin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı inisiyatifine geçtiğini belirten Bulgurlu, tahsis edilen ve ot parası ödenen yerde Manavgat Tekne Model Yapım İşleri Kooperatifi'nin, Manavgat Yat Üretimi Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Projesi'nin 2 yıl içinde hayata geçirilmesi için çalışma yapılması zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.

Bulgurlu, "Kooperatifin, otlak parası yaptığı alanda projenin hayata geçirilmesine yönelik çalışma yapması gerekir. 2 yıl içinde çalışma yapılmazsa ödenen otlak parası yanacak. Kooperatif, 2 yıl içinde herhangi bir çalışma yapmazsa yeniden tahsis için mera otlak bedeli parası yatırmak zorunda kalacak." dedi.

Kaymakam Bulgurlu, projenin hayata geçirilmesiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde girişimlerinin devam ettiğini kaydetti. Tahsisine 900 bin liralık mera ot parası bedeli yatırılmasına rağmen 15 aydır bir girişimde bulunulmadı.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, geçtiğimiz günlerde, tahsis edilen alanın mera otlak bedelinin ödenmesine karşın, kooperatif bir işlem yapmazsa 2 yıl içinde kooperatifin elinden çıkacağı uyarısında bulunmuştu. Kooperatif, otlak parasını 15 ay önce ödemesine karşı yerle ilgili herhangi bir girişimde bulunmamıştı.

Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2 yıl önce Manavgat'ta yapılması planlanan yat üretim ve çekek yerini, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya milletvekilleri ile dolaşarak yerinde incelemişti. Bakan Ergün, bölgede dünya standartlarında yat üretimi, bakımı ve çekek yerinin Organize Sanayi Bölgesi alanı içinde yapılmasını uygun bulmuştu. Vali Altıparmak da yat üretim, bakım, onarım ve çekek alanı ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini projenin Manavgat için hayati öneme sahip olduğunu kaydetti. Altıparmak, yat üretim, bakım, onarım ve çekek alanı ile ilgili çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi talimatını vermişti.
Editör: TE Bilişim