Özyeğin Üniversitesi Yat Takımı Şampiyonluk Ödülünü Aldı

18 Ocak 2014 15:30 Üniversitelerarası Yat Yarışması'nda şampiyon olan Özyeğin Üniversitesi Yat Takımı, 13 Ocak' ta Moda Deniz Kulübü'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Törene aileleriyle birlikte katılan sporcu öğrenciler, ödüllerini Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin' in elinden aldı. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin törende şampiyonaya katılmış olan tüm üniversite ve sporcuları tebrik ederek, "Öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve sportif gelişimlerinin de çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla, Özyeğin Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri için kampüsümüzün 13.000 m2'sini spor tesislerine ayırdık. Bunun yanı sıra her yıl çeşitli branşlarda pek çok başarılı sporcuya farklı oranlarda burslarla üniversitemizde öğrenim görme imkânı sunuyoruz. Gençlere sporu her zaman hayatlarının bir parçası olarak tutmalarını öneriyorum. Bu yöndeki başarılarının hem akademik hayatlarına hem de kariyer yaşamlarına olumlu yansımaları olacağı inancındayım," diye konuştu.

Geçtiğimiz Temmuz ve Kasım ayları arasında gerçekleşen ve toplam 3 etaptan oluşan Yat Yarışması'na Sabancı Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Anadolu Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi olmak üzere toplam 8 üniversite katılmış, toplam 8 puanla Sabancı Üniversitesi üçüncü, 5 puanla İTÜ ikinci olurken, 4 puanla Özyeğin Üniversitesi şampiyon olarak büyük kupayı kazanmıştı.

Editör: TE Bilişim