Yatları ile Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı turistler yeterli hizmet alamadıklarını belirtiyorlar. Yat limanı yetkilisi; “Yat limanı işletmeciliği izin belgesi henüz alınmadı” şeklinde bir değerlendirme yaptı.   

Turizm ve Özgürlükler kenti Çanakkale de kordon boyunda bulunan yat limanına yatları ile gelen turistler su elektrik gibi temel gereksinimler dışında herhangi bir hizmet alamamaktan şikayetçi. Her yıl yüzlerce yata ev sahipliği yapan yat limanında hizmetlerin sınırlı olmasına yatları ile gelen yerli ve yabancı turistler tepki gösteriyor. Günlerce seyir yaptıktan sonra limana gelen yat sahipleri en azından soğuk bir bira içmek imkanına bile sahip olamadıklarını, bunu hayretle karşıladıklarını bildirdiler.
 
İş adamı ve yat sahibi Yakup Ekşi de yatları ile gelenlerden bu konu ile ilgili çeşitli yakınmalar olduğunu ifade etti. Ekşi, “Yat limanına gelen konuklar hizmet almak ve yatlarında keyifli zaman geçirmek istiyorlar” şeklinde konuştu.


 
“Belgeler noksan”

Yat Limanında ticari bir faaliyet vermediklerini ifade eden yat Limanı Müdürü Faruk Sorgun da “Konuklarımıza yorgunluk gidersin diye sıcak içecekler, meşrubat vereceğiz. Onun için mekanda düzenleme yapıldı. Daha önce ticari olarak marina cafe vardı. O kaldırıldı. Yat limanı işletmeciliği izin belgesi henüz alınmadı.  Ama o belge alınsa da cafe anlamında bir ticari faaliyet düşünülmüyor. Düşünülseydi mekan ayrılırdı. Dinlenme salonu olarak bir yer ayrıldı” dedi.
 

Editör: TE Bilişim