Yeni bir vizyon

Uzun süredir yat imalat sektörünü Trabzon’a çekmek için çalışma yapan TGİAD, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün derneği ziyaretinde üç önemli proje teklifinde bulundu. Üç proje içinde Trabzon’da Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları fuarının gerçekleştirilmesi, Trabzon’da bir Denizcilik müzesinin kurulması ve Yat İşletmeciliği MYO’nun Trabzon’a kazandırılması yer alıyor.

Sağlık, Aile, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon milletvekili Cevdet Erdöl ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, Trabzon Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.

Uzun süredir yat imalat sektörünü Trabzon’a çekmek için çalışma yapan TGİAD Başkan Yardımcısı Cemil Çarkacı yaptığı açıklamada, Yat imalatçılarını bölgeye çekmek ve Trabzon’da bir deniz kültürü oluşturmak için üç önemli proje teklifinde bulundu.

Çarkacı, Avrasya Boat Show ve en son Ankara’da Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR)’nin desteğiyle gerçekleştirilen Ankara Boat Show (Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları) fuarının bir benzerinin, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi Trabzon’da da gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, bu fuar ile hem yat imalatçılarını Trabzon’a çekmiş olacağız hem de 2011 Olimpiyatları öncesi Trabzon’a ciddi bir vizyon kazandırmış olacağız önerisinde bulundu.

Çarkacı denizcilik tarihimizle övünen bir il olarak, hem Trabzon’da bir denizcilik bilinci oluşturmak hem de turistlerin ziyaret edebileceği yeni alanlar oluşturmak adına Trabzon’da bir Denizcilik müzesinin kurulması sağlanması gerektiğini kaydetti.

Çarkacı, özellikle yat sektöründe ciddi boyutlara ulaşan kalifiye eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak ve Trabzon’dan sektöre ciddi anlamda yetişmiş eleman aktarmak için, Trabzon’daki mevcut Deniz Bilimleri Fakültesi, Abdullah Kanca Meslek. Yüksekokulu ve Denizcilik meslek lisesi ek olarak Trabzon’da öncü olabilecek bir Yatçılık Okulu ya da Yat ve Yat İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulu, Trabzon’a kazandırılmalıdır dedi.

Çarkacı son olarak, Sayın vekilimiz Cevdet Erdöl Trabzon’a katma değer sağlayacak projelerin başında gelen tersanecilik ve sağlık konusundaki girişimleri ile Trabzon için proje üretme ve bunları uygulama noktasında müthiş girişimlerde bulunuyor, işadamları olarak kendisini bu bağlamda çok teşekkür ediyoruz ve çalışmalarının bizler için yol gösterici olduğu kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.

Cevdet Erdöl’de TGİAD’a önerdiği projeler için teşekkür ederek, özellikle "Trabzon Boat Show" adı altında bir yat fuarının Olimpiyat oyunlarından önce Trabzon’da gerçekleştirilmesi için gereken çalışmaları hem bakanlıklar hem de müsteşarlık bazında yapacaklarını ve bu fuarı Trabzon’a kazandırmaya çalışacaklarını söyledi. Erdöl TGİAD’ın bir diğer projesi olan denizcilik müzesini de Trabzon’a kurmak için tüm girişimlerde bulunacaklarını söyledi.  

Editör: TE Bilişim