İTÜ Denizcilik Fakültesi 11. Geleneksel Kariyer Günleri YASA Holding ile devam etti
 
YASA Holding adına konferansa Bulk Personel Müdürü Muhammer Bıçakçı, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) 2000 mezunu İbrahim Örnekoğlu, 2007 mezunu Didem Kabadayı, Yüksek Denizcilik Okulu 1956*57 mezunu Erdoğan Devrik, Yalçın Sabancı, Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Ayşen Özçelik ve Tanker Personel Müdürü Yardımcısı Göktan Gökalp katıldı.
 
Konferansta kısa bir sunumun adından hem tanker hem de dökme yük işletmeciliği hakkında bilgi verilerek öğrencilerin gelecekte hangi gemi türlerinde çalışmak istedikleri konusundaki fikirlerine açıklık getirildi. Ayrıca günümüzde gemi makinelerinin unman sisteme dönmesiyle şirketlerin gemilerden 3.mühendisi kaldırmaları hakkındaki sorulara yanıt verilerek 3. Mühendis alımının gerekliliğine dikkat çekilerek mühendis önemine ayrıca değinildi. Gemideki mühendis sayısının çok olmasının gerektiği şirket yöneticileri tarafından düşünüldüğü öğrencilere aktarıldı.
 
Diğer taraftan eğitime verdikleri önemden bahsedilirken Yeni Eğitim Departmanı ve sahip oldukları simülatör binası hakkında öğrencileri bilgilendiren şirket yöneticileri, gerek gemiye gönderecekleri personeller olsun gerekse zabitan kısmı olsun gemi öncesi bu simülatörlerde eğitim görecekleri ve istemlerin gemilerdeki sistemler ile birebir aynı olması bakımından personel için büyük bir avantaj olmasının  kaçınılmaz olacağı söylendi.
 
Sözü devralan YDO 1956 mezunu Devrik, denizcilik örf ve adetlerin gemideki en önemli şey olduğunu vurgularken bizlerin kendimizi geliştirerek gemilerde olmamız gerektiğini belirtmiştir.

YASA Holding yöneticileri tarafından, mezun olan ve hala öğrenci olan herkes şirkette çalışmaya davet edilerek, öğrencilerin katılımıyla bazı sıkıntıların aşılacağı söylendi.

Konferansın ardından Yasa Holding tarafından  İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler'e plaket sunulduktan sonra kokteylde öğrencilerle sohbet eden şirket yöneticileri, Kariyer Kulübü’nün düzenlemiş olduğu Kariyer Günleri’ne katılmaktan ve İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi'nde bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim