Türk denizcinin yardımına ABD'nin füze gemisi koştu

Akdeniz'de seyreden Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemisi personeli bir Türk denizci, aniden rahatsızlanınca yardıma gelen ABD gemisi tarafından hastaneye yetiştirildi. Türk denizciyi İtalya'daki hastaneye yetiştirmek için Akdeniz'de özel bot ile helikopterin de kullanıldığı müthiş bir operasyon düzenlendi.

Savunma alanında uzman olan C4defence ile ABD'nin denizcilikle ilgili bazı internet sitelerinde yer verilen haberlere göre, Akdeniz'deki kurtarma operasyonu şöyle gerçekleşti. Okul sınıfı bir savaş gemisi olan Cezayirli Gazi Hasan Paşa (A 579) gemisinde bulunan bir mürettebat 3 Ağustos gecesi ciddi bir biçimde rahatsızlanarak krize girdi. Bunun üzerine gemiden acil tibbi yardım çağrısı yapıldı.

Güdümlü füze gemisi yardıma koştu

Bu çağrıya Akdeniz'de bulunan ABD donanmasına ait güdümlü füze gemisi USS San Jacinto'dan (CG 56) yanıt geldi. İki gemi birbirinden 130 deniz mili uzaklıktaydı. Birbiriyle iletişim kuran iki gemi, son sürat birbirine doğru yol alamaya başladı. Gemilerin birbirine yaklaştığı sırada RHİB tipi bot denize indirilerek Türk bahriyeli, Amerikan savaş gemisine taşındı. Gemideki helikoptere alınan Türk denizci, İtalya Sigonella'daki Amerikan Deniz Kuvvetleri Hastanesi'ne nakledildi.

Türk denizcinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Harry Truman Uçak Gemisi Vurucu Güç (HST CSG) Komutanı Tuğamiral Kevin Sweeney, "San Jacinto mürettebatı harika bir iş çıkardı. Cezayirli Gazi Hasan Paşa mürettebatının profesyonelliğinden çok etkilendim" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim