Yanan feribottaki Türk yolcuların kimliği belirlendi

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla sefer yapan feribotta yangın çıktı.

Adriyatik Denizi'nde seyreden İtalyan bandıralı feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan feribottaki Türk yolcuların kimliği belirlendi.

İşte yanan feribottaki Türk yolcuların isimleri...

A.Yıldırım, S.Yıldırım, S. Yel, H.Ünal, T.Ünal, A.Uslupat, B.Uslupat, S.Tosun, U.Tiryakioğlu, K.Tiryakioğlu, S.Şimşek, M.Saygılı, T.Saygılı, H.Savaş, E.Sait, K.Refik, S.Nuri,E.Muhhamed, Y.Lütfü, F,Kılıç, S.Kılıç, A.Kemal, M.Kazan, B.Karakaya, M.Hisar, T.Farhan, N.Erkul, H.Erkul, A.Emektar, A.Eğilmez, H.Eğilmez, T.Ferhan, M.Demirmen, M.Demirken (iki ayrı kişi), U. Demir, R,Şerif, K.Şerif, A.Şerif, C.Şerif, M.Çakmak, V.Bulut, S.Bulut, O.Cem, Z.Bilgiç, M.Bilginer, N.Baskın, N.Baskın (iki ayrı kişi), S.Bayhan, B.Akamaç, A.Akamaç, H.Akkaya, B.Ahmet gemide bulunan Türk yolculardı.

 54 TÜRK YOLCU

Gemide 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54’ünün Türk olduğunu bildirdi. Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona limanına gidiyordu. 150 kadar yolcunun tahliye edildiği, şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiği kaydedildi. Feribotta ölü ya da yaralı yolcu bulunmadığı öğrenildi. Yunan yetkililer, gemidekilerin isim listesini açıkladı. 

AYAKKABILARIMIZ ERİMEYE BAŞLADI..."

Yunanistan’da yayın yapan Mega TV’ye konuşan bir yolcu filikaların da bulunduğu alt güvertede yangının devam ettiğini belirtti. Yolcu, yaşadıkları korku dolu anları "Ayakkabılarımız erimeye başladı… Kaçabileceğimiz hiçbir yer yok” sözleriyle aktardı. Haber görseli Öte yandan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile İtalyan mevkidaşı Matteo Renzi'nin irtibat halinde olduğu bildirildi. Patra Limanı'ndan yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu.

BAKAN ELVAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Elvan, bir gazetecinin Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya gitmekte olan feribotta çıkan yangına ilişkin sorusu üzerine, feribotun 480 civarında yolcusu olduğunun ifade edildiğini belirtti. Elvan, şunları kaydetti: "Bize İtalyan makamlarından aktarılan bilgi bu yönde. Başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre, şu anda 54 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemini yürütüyoruz. Şu ana kadar yine İtalyan makamlarından aldığımız bilgiye göre 103 kişi kurtarılmış durumda. Yunanistan'da da bununla ilgili bir kriz masası oluşturulmuş durumda. Bakanlık olarak çalışmaları yakinen takip ediyoruz."

Editör: TE Bilişim