Yanan geminin müretebatı Türkiye'de

Brezilya açıklarında yanan Türk bandıralı ''Düden'' adlı gemiden kurtarılan 12 kişilik mürettebat Türkiye'ye geldi. 

Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle kurtarılan 12 kişi, THY'nin tarifeli uçağıyla akşam saatlerinde Sao Paolo'dan İstanbul'a geldi. Gemi personeli, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde aileleri tarafından sevinçle karşılandı.

Geminin asistan kaptanı Fatih Yakup Tozlu, yaptığı açıklamada, yangında canlarını zor kurtardıklarını belirterek, ''Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın gece yarısı çıktı. Herkes uykudaydı. Alevler bir dakika içinde büyüdü. Canımızı kurtarabilmek için can sandallarına bindik. Rüzgarın etkisiyle yangın çok hızlı bir şekilde gelişti. Gemi boştu, yük almaya gidiyorduk. Gemide 23 kişi vardı. Geminin 4. kaptanı Seyfettin Dalgıçer yangında şehit oldu'' diye konuştu.

Gemi kaptanının, uydu aracılığıyla geminin pozisyonunu bildirdiğini ifade eden Tozlu, ''30 saat sonra yardıma geldiler. Brezilya Hükümeti çok yavaş hareket etti. 30 saat boyunca denizde mahsur kaldık. Dalgalar çok büyüktü. Can sandalıyla eğer orada kalsaydık ya da yakıt tankları patlasaydı durum felaket olabilirdi. Çok şanslı bir şekilde kurtulduk. Gemi kaptanı Gürhan Deşer şu an tutuklu, yanında 8 personel var'' şeklinde konuştu.

Brezilya açıklarında yanan Türk bandıralı ''Düden'' gemisinde 4. kaptan Seyfettin Dalgıçer hayatını kaybetmiş, 22 mürettebat ise sağ kurtarılmıştı 

Editör: TE Bilişim