Balıkçılar, Batmak Üzere Olan Geminin Kaldırılmasını İstedi

Sakarya'nın Kocaali İlçesinde, Mazot Kaçakçılığına Karışan 160 Grostonluk Alize İsimli Gemi, 6 Yıldır Karasu Yenimahalle'de Demirli Bulunuyor. Son Yağışlarla Birlikte Gemi Yan Yatarak Su Almaya Başladı. Balıkçı Barınağı Olarak Kullanılan Yerde Bulunan Geminin Kaldırılması İsteniyor.  
 
Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, mazot kaçakçılığına karışan 160 grostonluk Alize isimli gemi, 6 yıldır Karasu Yenimahalle'de demirli bulunuyor. Son yağışlarla birlikte gemi yan yatarak su almaya başladı. Balıkçı barınağı olarak kullanılan yerde bulunan geminin kaldırılması isteniyor.

Balıkçılar, geminin kendileri için tehlike meydana getirdiğini belirterek, geminin hem görüntü kirliliği yaptığını hem de çevredeki balıkçı motorları için tehlike oluşturduğunu ifade ettiler.

Geminin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten balıkçılar, şunları ifade ettiler: "Çürümeye başlayan gemi hem insan hem de balıklara zarar vermeye başladı. Batmadan buradan çıkarılması gerekiyor. Ayrıca, fırtınalı havada gemi çevre için büyük tehdit oluşturuyor. Battığı zaman çıkarmak daha zor olacak." 
 

Editör: TE Bilişim