Yalovalı Gençlere Gemi ve Tren Modelciliği Anlatıldı

2003 yılından beri Yalova'da yaşayan ünlü Gemi Modelcisi Cemil Akçe, Yalovalı gençlerle söyleşi programında buluştu. "Buharlı Tren ve Gemiler" programı adı altında sevenleri ile bir araya gelen Cemil Akçe, gemi modelciliğini ne kadar sevdiğini ve nasıl şartlarda çalıştığını anlattı.

Yalova'da bulunan atölyesinde yok olmuş tarihi gemilerin modellerini yapmaya devam eden Cemil Akçe halen çeşitli kurum ve kuruluşlarda teknik ressam olarak hayatına devam ediyor. Güzel Sanatlar Merkezi'ndeki söyleşide Cemil Akçe, buharlı gemi ve tren yapımı hakkında bilgiler aktardı.
 
Cemil Akçenin hayatını şimdiye kadar yaptığı çalışmalarıyla hazırlanan sunum eşliğinde izleyicilerle paylaştı. Cemil Akçe, şimdiye kadar yaptığı gemilerin pek çoğunun İstanbul Deniz Müzesinde sergilendiğini belirtti. Akçe, yaptığı gemi modelleri arasında Ertuğrul Firkateyni, Mahmudiye Kalyonu, Bandırma Vapuru, Mithatpaşa Yük ve Yolcu Gemisi, gibi tarihi önemi olan gemilerin bulunduğunu da belirtti. Buharlı tren modellerinin de kendisi için özel bir önem arz ettiğini söyleyen Akçe, tarihten yok olmuş bu lokomotiflerin modellerini oluşturmak için uzun araştırmalar yaptığını dile getirdi.

Buharlı gemi ve tren modelciliği yapımının çok emek ve disiplin gerektiren bir uğraş olduğunu ifade eden Akçe; "Ben gece rüyamda bile sürekli gemi modeli yaptığımı görüyorum. İşime karşı o kadar büyük bir aşk besliyorum. Bana dinç ve sağlıklı kalmamın sırrını soranlara bunun sebebinin işimi çok sevmek ve sahiplenmek olduğunu açıklıyorum" diye konuştu.

İlkokul sıralarında beri bu hobiye ilgi duyup kısa zamanda meslek hale getirdiğini belirten Cemil Akçe kendisinin yaşam şartlarını da anlattı. "Benim şartlarım bambaşka" diyen Akçe, sabahleyin saat 06.00'da işbaşı yaptığını, yaz günleri 12 saat çalıştığını söyledi.

haberler.com

Editör: TE Bilişim