Yalova Liman Başkanlığınca 94. Yıl Dönümü Olan “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” Etkinliği Gerçekleştirildi. 

Yalova Valisi Muammer EROL başkanlığında, Yalova Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen 94. yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı başarıyla icra edildi. 

Bu sene 94. Yıl dönümünü kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kabotaj kanunun kabulüne dayanmaktadır. Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiş ve ülkemiz Limanları ve Sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması yabancı bayraklı gemilere ve yabancı ülke vatandaşlarına yasaklanmıştır. Bu sayede mavi vatanımızda sadece Türk vatandaşlarımız ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerin bu faaliyetleri gerçekleştirilmesine izin verilmiştir. Bu anlamlı günü her yıl 1 Temmuz “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 

Liman Başkanlığı tarafından “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” etkinliğinde Yalova’ da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürüyen Köşkü açıklarına Türk büyüklerinin, aziz şehitlerimizin anısına çelenk bırakıldı. 
 
Törende Yürüyen Köşk açıklarında güzel yurdumuzu bizlere emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk bırakma merasimi gerçekleşti. 

İl Protokolü, Balıkçılar ve özel tekne sahipleri eşliğinde deniz korteji oluşturulup, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mavi sularda coşku ile kutlandı.  

Program sonrasında Liman başkanı Hakan PEKŞEN, Yalova Valisi Muammer EROL’u makamında ziyaret etti. 

 

 

Editör: TE Bilişim