DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ BU YIL ÖĞRENCİ ALACAK

Temeli 2009 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı bir törenle atılan ve Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş tarafından yaptırılan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi 2010 / 2011 eğitim-öğretim yılında 120 öğrenci alacak.  

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Tersaneler bölgesindeki işletmelerin ihtiyaç duyduğu yetişmiş eleman ihtiyacına cevap vermek amacıyla 2009 yılında temeli atılan 24 derslikli Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi büyük oranda tamamlandı.%95 oranında bitirilen okul 2010 / 2011 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak.

Bununla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman,

“Bu okulumuz tamamlandığında tersanelerin ihtiyaç duyduğu yetişmiş eleman ihtiyacına büyük oranda cevap verecek. İlk etapta Gemi Yapımı alanında 60 ve Gemi Makineleri alanında 60 olmak üzere toplamda 120 öğrenci alınacak.

Okulun ön kayıt başvuru tarihi 03-06 Eylül 2010 olarak belirlendi. Asil ve yedek listelerinin ilanını ise 06 Eylül’de yaptıktan sonra 07 Eylül tarihinde öğrenci kayıtlarını gerçekleştiriyoruz. 08 Eylül tarihinde ise boş kalan kontenjanlara yedekleri yerleştireceğiz. Yerleştirmelerde Orta Öğretim Yerleştirme Puanı (OYP) esas alınacak Okul tamamlanana kadar 120 öğrenci Merkez Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde eğitim öğretim görecek” dedi.

Bu okulun yapımında ve Yalova’ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, “Okulumuzun elbette ki başka ihtiyaçları da var. Örneğin bir öğrenci yurdu, lojman, spor salonu ve bazı sosyal tesislere ihtiyaç duyuluyor. Bununla ilgilide Tersanecilerimizle diyaloga geçerek ihtiyaçları belirttik” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim