Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, daha önce kamu alacakları için haczedilen Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.nin toplam 700 milyon adette 7 milyon TL nominal değeri bulunuyor. TMSF, Şirketin toplam hisse değerinin yüzde 5.33’üne tekabül eden 37 milyon 310 bin adetteki 373 bin 100 TL nominal değerine sahip hisseleri satışa çıkardı.

 

 

 

Uzan Grubu'na ait 3 şirketin alacağı olması nedeniyle Port Bodrum Yalıkavak Yat ve Liman İşletmesi'nin toplam hisse değerinin yüzde 5.33'ü TMSF'ye geçmişti. Ancak kurum, bu hisseleri satmak için Aralık 2009'da çıktığı ihaleyi iptal etmişti. Açıklamalara göre, TMSF, yeni bir değer tespitinin ardından bu hisseler için yeniden satışa çıkacağını açıklamış ama uzun bir süre sessizliğini korumuştu. TMSF son yaptığı açıklama ile yüzde5’lik hissenin ilk satışını 17 Eylül 2010 tarihinde, ikinci satışını 21 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirecek.

 

 

Hakkında daha önce açılan başka davaları ve konan ihtiyati tedbirleri bulunan Bodrum Yalıkavak Marina’nın yönetim kurulu başkanı Cefi Kamhi’ye 2009 yılında önce Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından icraya verilmişti. En son Yapı Teknolojileri Sanayi tarafından İstanbul Asliye 15. Ticaret Mahkemesi'ne dava açmış ve 27 Mayıs 2010 tarihinde Bodrum Yalıkavak Marina’ya ihtiyati tedbir konmuştu.

Editör: TE Bilişim