Yalıkavak Marina Hisseleri Satışta

TMSF'den yapılan açıklamaya göre muhammen bedelleri, 2 milyon YTL olan B grubu hisselerin ihalesi, bugün 12:30''da gerçekleştirilecek. Açık artırma TMSF Binasında yer alan Konferans Salonunda yapılacak.

Şirketin A Grubu 175 milyon, B Grubu 525 milyon olmak üzere toplam 700 milyon adet, 7 milyon YTL nominal değerli hissesi bulunuyor.

Hisseleri satılan Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic. A.Ş., Ege denizinde Bodrum yarımadasında, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi Çökertme Mevkiinde, turizm sektöründe hizmet vermek üzere 22 Haziran 2005 yılında kuruldu.

Faal durumdaki şirket turistik otel, motel, kamping yeri, kafeterya, restoran, plaj, yüzme havuzu, çocuk parkı ve sportif tesisler kurup işletiyor, konusu ile ilgili marina ve yat limanı inşaatları yapıyor.

Devre tatil, devre mülk ve yat limanı işletmeciliği de şirketin faaliyet konuları arasında yer alıyor.

Şirkete ait Marina, açıkta inşa edilmiş yapay bir rekreasyon adası ile bu adayı karaya bağlayan bir ulaşım köprüsü sayesinde özellikli bir yerleşim planına sahip bulunuyor.

Kıyı bölgesindeki kafe, restoran, mağaza ve dükkanların yanı sıra amfi-tiyatro ile de ziyaretçilerine hizmetler sunuluyor.

Ayrıca 17 odalı butik pansiyonu, yat klubü, gümrük ve pasaport işlemleri için hudut kapısı, gümrüksüz satış mağazası, gümrüklü alan, akaryakıt istasyonu, çekek sahası, tekne bakım ve onarımı için teknik servis olanakları, özel plajı bulunuyor.

Söz konusu Marina, denizde 450, karada ise 100 yat bağlama kapasitesine sahip durumda.

Marinayı kullanan teknelere su, elektrik, televizyon, telefon ve internet bağlantı hizmetleri veriliyor.

Teknelerdeki atık suyun alınarak çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için gerekli mobil sistemler de tesis edilmiş durumda.

Teknelere yakıt dolumu yapılmasını sağlayan bir yakıt iskelesi, tekne sahiplerinin idari işlemlerini yapabilecekleri marina ofisleri ve teknecilere seyrüsefer bilgilendirmesi yapacak ofis ve ekipmanlar yer alıyor.

Marina atık suların arıtılmasını sağlayacak arıtma tesisine sahip.

Marinanın ana gelirleri, yat konaklama gelirleri ve kira gelirlerinden oluşuyor.

Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic.A.Ş.'ye ait Yalıkavak Beldesi Gökçebel Köyü, Kızılburun Mevkiinde kat irtifakı kurulmuş, inşaat halinde toplam 51 villa bulunuyor.

Artırmaya katılmak isteyenlerin, muhammen bedelin yüzde 10'u olan 200 bin YTL tutarındaki teminatı, banka hesabına yatırmaları gerekiyor.

Nakit para verilmemesi durumunda ise şartsız, kesin ve süresiz nitelikli teminat mektubu veya aynı tutarda hazine tahvil ve bonoları ve hükümetçe belli edilen milli esham ve tahvilatı da teminat olarak kabul edilecek.

Marina ihalesi daha önce de yapılmış ancak satış gerçekleşmemişti.

Editör: TE Bilişim