Yalıkavak Deniz Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ahmet Cevdet Çitoğlu hayatını kaybetti

Yalıkavak Deniz Arama Kurtarma Derneği Başkanı ve Göz hastalıkları uzmanı Operatör Doktor Ahmet Cevdet Çitoğlu, corona virüsü nedeniyle tedavi gördüğü Bursa'da hayatını kaybetti.

Doktor Ahmet Cevdet Çitoğlu, Koronavirüsün ülkemizde hızla yayıldığı dönemde CİMER'E başvurarak

'' Göz hastalıkları uzmanıyım Pandemi nedeniyle ihtiyac halinde,bir hekim ve gönüllü olarak verilecek göreve gitmek istiyorum. Şu anda herhangi bir kuruma bağlı olarak çalışmıyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde mesleğimizin sorumluluğu ve Hipokrat yeminimize bağlılığımız nedeniyle böyle bir görevlendirme olduğunda 7/24 hizmette bulunmayı gönüllü olarak istiyorum. Müracaatımın dikkate alınarak,ihtiyac halinde tarafıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim'' şeklinde başvuru yapan Çitoğlu geçtiğimiz günlerde Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Ankara'da Defnedildi

TUSEM'in resmi internet sitesi yayınlanan vefat ilanında “Değerli büyüğümüz TUSEM'in kurucularından Sayın Op. Dr. Ahmet Cevdet Çitoğlu'nu covid-19 pandemi nedeniyle kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumun cenazesi 20 Nisan 2020 Pazartesi günü Ankara Cebeci Asri Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecektir” denildi.

Editör: TE Bilişim