Sahil Güvenliğe yalan söyleyen sörveyöre hapis!

Bir Miami merkezli gemi surveyorü, iki gemide yaptığı denetimlerin sonucunu usulsüz belgelendirdiği ve gemilerin gerçek durumunu belgelere aksettirmediği suçundan Florida'da 21 ay hapis cezası aldı.

60 yaşındaki gemi sörveyörü Alejandro Gonzalez, iki gemide yaptığı denetimlerde, gemilerin denize elverişli olduğu ve çevreye ve gemi mürettebatına bir risk oluşturmadıkları şeklinde belge düzenlemiş. Bolivya Devleti adına gemilerde sörvey yapan Gonzales'in sörveyini yaptığı gemilerden 92-metre yük gemisi M/V Rosette, New York limanına gittiğinde Sahil Güvenlik müfettişleri burada yaptıkları denetimde geminin makine dairesine egzost ve yakıt sızıntısı olduğunu ve bunun gemiyi ve mirettebatını tehlikeye atacak nitelikte olduğunu belirledi.

Bu eylemi nedeniyle Gonzalez'in sahte belge düzenlediği ve Sahil Güvcenlik PSC denetimini engellemiş olduğu kanaatine varıldı.

Gonzalez'in sahte evrek düzenlediği bir başka gemi de 68 metre uzunluğundaki M/V Cala Galdana.

Florida Eyaleti Başsavcı Yardımcısı Moreno; "Bay Gonzalez işi denizde gemilerin güvenliğini sağlamak  olan Sahil Güvenlik müfettişlerini yanlış açıklamalar ve belgelerle yanıltmak suçundan sorumlu tutuluyor" şeklinde açıklama yaptı.

Moreno;  "Gemi sörveyörleri önemli bir kamu emniyeti hizmeti yapmaktadırlar ve onlar bu sorumluluklarını sekteye uğrattıklarında denizcileri tehlikeye atmakta ve denizlerimizi kirlilik riski altına sokmaktadırlar. Bay Gonzalez'in kovuşturması böyle bir davranışı asla tolere etmeyeceğpimizi gösteren güçlü bir mesaj olmalıdır" dedi.  

 

Editör: TE Bilişim