Yağışlar Balıkçıyı da Vurdu 
 
Marmara bölgesinde yaklaşık bir hafta süreyle etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava, sezonu yeni açan balıkçı esnafını zora soktu. 

Tekirdağ balık halinde balıkçılık yapan Osman Keçici, sağanak yağıştan önce, Marmara denizinde palamut akını yaşandığını söyledi. 

Keçici, Ramazan ayında palamut akınının piyasayı canlandırdığını ifade ederek, olumsuz hava koşullarının etkisini kaybetmesinin ardından denize çıkılan ilk günde ise balık çeşitliliğine rastlanmadığını kaydetti. 

Keçici, şunları söyledi: 
''Av sezonunun açılmasının ardından yoğun olmasa da, hamsi, istavrit, uskumru ve lüfer tutuldu. Son dönemdeki palamut akını da piyasayı biraz hareketlendirdi. Ardından, bölgede etkili olan sağanak yağmurla birlikte balık Marmarayı terk etti.'' 

Balıkçı teknelerinin yağmurdan sonra bugün ilk kez denize açıldığını anımsatan Keçici, Marmara denizinde, balık çeşitliliğine rastlanmadığını, az sayıda istavrit tutulduğunu bildirdi. 

Keçici, yağışlı havanın yurdu terk etmesiyle beraber balık türlerinin yeniden Marmaraya geleceğini ümit ettiklerini belirterek, yılbaşından sonra ise hamsi akını beklediklerini kaydetti. 
 

Editör: TE Bilişim