Yabancılar İzin Almadan Türk Bayrağında Çalışabilecek

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 21.01.2010 tarih ve 27469 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin 5. maddesi ile yabancı gemiadamlarının çalışma izinleri ile alakalı olarak; 29.0.2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nin 55. Maddesinin ı) bendi:

- ı) Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme'nin I/10 Kuralına göre devletlerle yapılan ikili protokoller gereği, ilgili idareden "Uygunluk Onayı
Belgesi" almış Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı ve kabotaj hattı dışında çalışan gemilerde görev yapan yabancı gemiadamlarının, çalışma izni almalarına gerek bulunmamaktadır.

şeklinde düzenlendi.

Yabancıların Türk Bayraklı gemilerde çalışmalarına yönelik yapılan düzenleme ile Türk gemiadamlarını armatörlerce ucuza çalıştırma yolunu açacağı öne sürülüyor.

Editör: TE Bilişim