Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın davetlisi olarak ülkemize gelen ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Denizcilik sektörünün önde gelen kuruluşlarını ve üniversitelerini ziyaret edecek olan Dünya Denizcilik Üniversitesi başkanı Prof. Dr. Bjorn Kjerfve, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret etti.

Genel Müdür Salih Orakcı, Türk Boğazları Bölgesinin riskleri ile bakanlık ve Kıyı Emniyeti'nin faaliyetlerini içeren bir brifing verdi.

Ziyaret anısına Genel Müdür Orakcı, konuk başkana bir plaket sundu.

Öte yandan Denizcilik alanında öğrenci yetiştirmek amacıyla Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından İsveç’te kurulmuş olan Dünya Denizcilik Üniversitesi’nin (WMU) öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 25 kişilik heyet ise İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ni ziyaret etti.

Türk Boğazlarının ve gemi trafik hizmetlerinin tanıtımı ile KEGM'nin faaliyet alanları hakkındaki sunumun yapılmasının ardından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.



VTS Merkezi’ni gezen öğrenciler, Kıyı Emniyeti tarafından verilen hizmetleri yerinde inceleme fırsatı buldu.



Bakanlığın misafiri olan heyet bu kapsamda ayrıca, DTO, İDO, Türk Loydu, GİSBİR, İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Marmaray’ı da ziyaret etti.

 

Editör: TE Bilişim