WISTA’nin Yılport ziyareti

Sektörle ilgili kendilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan WISTA Türkiye üyeleri 24 Nisan Çarşamba günü Yılport Limanı’nı ziyaret etti. Konteyner, genel kargo ve sıvı yük terminali olmak üzere üç bölümden oluşan limanda bulunan iki adet vinç simülatörü ile de gemiden konteyner boşaltma deneyimini bizzat yasayan WISTA üyeleri üç terminali de gezerek her tip yük ve yükleme ile ilgili bilgi aldi.

Yılport Liman koordinatörü Ayse Gülen Kalpak evsahipliğinde gerceklestirdikleri bu ziyarette İş Geliştirme Müdürü Serhat Yiğenli’den Yılport’la ilgili son gelişmeleri öğrenen WISTA üyeleri , Yılport Gebze, Yılport Gemlik (Türkiye’nin ilk özel limanı olan eski Gemport ), Malta Freeport’un yüzde ellisi ve RotaPort limanlarına sahip olan grubun Afrika ve Latin Amerika’da da satın almak , ortaklık kurmak üzere görüştükleri limanlar olduğunu öğrendi. Limancılıkla ilgili gelişmekte sınır tanımayan Yılport'un yaklaşık bir milyon Euro harcayarak bünyesinde bulundurdugu vinç simülatörlerini de kullanma imkani bulan üyeler , Yılport limanlarinda calisan operatörlerin hangi eğitim aşamalarından geçerek yetiştirildikleri ile ilgili simulator eğitmeni Veysel Karani Uludağ’dan bilgi aldilar.

WISTA (Women's International Shipping & Trading Association) 1974 yılında kurulmuş ve denizcilik sektöründe çalışan kadınlardan oluşan 1600’den fazla üyesiyle 33 farklı ülkede faaliyet gösteren uluslarası bir kuruluştur.Amacı verdiği eğitim , konferans ve seminerlerle hem üyelerinin sector farkındalık düzeyini artırmak hem de dünyanın farklı bölgelerindeki aslında aynı olan sorunlar gibi ortak bir platform üzerinden kişilerin iletişim ağını güçlendirmektir. WISTA Türkiye 2009 yılında resmi olarak kurulmuş ve bu uluslarası ağa dahil olmuştur.

FOTOĞRAFTAKİLER Soldan saga : Ayşe Gülen Kalpak (Yılport) , Dila Ünlü ( Ülgen Bulk Carriers ) , Halime Can ( WISTA Türkiye Başkanı – Borachart Gemi Kiralama ) , Ceren Tankal (Ülgen Bulk Carriers ) , Gökçe Demirtaş ( Statü Gemi Kiralama ) , Nuvara Uslu Erdönmez ( Metal Gemi Kiralama ), Serhat Yiğenli ( Yılport ) , Doç.Dr. Serap İncaz ( Nişantaşı Üniversitesi ) , Veysel Karani Uludağ ( Yılport)

Editör: TE Bilişim