WISTA Türkiye Derneği, denizci kız öğrencilere burs fonu oluşturmak amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel gala gecesini, bu yıl 18 Mayıs 2022 Çarşamba akşamı, “Denizcilikte Kadın Günü” adı altında gerçekleştirdi.

Hilton İstanbul Kozyatağı’nda gerçekleştirilenve İMEAK Deniz Ticaret Odasının ana sponsoru olduğu etkinlikte İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Akartaş ile Ahmet Can Bozkurt,Armatörler Birliği YK Başkanı Cihan Ergenç, DEFAMED YK Başkanı Ufuk Teker Gemi Brokerleri Derneği YK Başkanı Semih Dinçel, sektörde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden diğer bütün paydaşlara kadar birçok kişi katılımda bulundu.Şadan Kaptanoğlu ise işleri nedeniyle katılamadığı geceye bir kutlama mesajı gönderdi.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Şadan Kaptanoğlu ise işleri nedeniyle katılamadığı geceye bir kutlama mesajı gönderdi.

Denizci kız öğrencilerin eğitimlerine destek vermek amacıyla düzenlenen “Denizcilikte Kadınlar Günü Gala Yemeği” ne ; Bureau Veritas, EOS Group, GİSBİR, Jotun, destekleyen Eskomarine, NSN Law Firm ve masa alarak geceye katılan Akis Denizcilik, Aqua Chartering, Alpina Shipping, Atasoy Grup Denizcilik, Beşiktaş Grup Denizcilik, Ciner Denizcilik, Çavuş&Coşkunsu Hukuk, Esenyel Hukuk, Kalimbassieris Maritime, Kuzey Marine Brokers, Omni Insurance Brokers, Orki Teknoloji, Panama Konsolosluğu, TQ Shipping, Türk Loydu, Türk P&I, Sapı Kumlama, Yaf Diesel sponsor oldular.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Selek; WISTA International ve WISTA Türkiye’nin çalışmaları ile sektördeki kadınlara verdikleri desteklerden söz etti.

Selek ifadeleri kullandı: 

“Geçen sene WISTA INTERNATIONAL Yönetim Kurulu’na seçilerek Orta Doğu ve Asya Pasifik Bölgesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldım ve şu anda 55 ülkede var olan WISTA ailesine Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve İsrail de katılma yolunda. Üye sayımız 4000’i aştı. WISTA’nın IMO’daki danışman statüsünün 18 Mayıs’ı denizcilikteki kadınlara kazandırmadaki rolü de çok büyük. Bugünün anlam ve önemine binaen; IMO ile iş birliği anlaşmamız kapsamında 2021 yılında başlanan Denizcilikteki Kadınlar Survey Raporu da yayınlandı. Kısacası; birlikten kuvvet doğuyor. Amacımız da bu…"

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise görseli olabilir

Bir 10 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Editör: TE Bilişim