Gül vize muafiyeti müjdesi verdi
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovakya halkına vize muafiyeti getiren kararı Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviç'in huzurunda imzaladı.

Konuk Cumhurbaşkanı Gasparoviç ve heyetini Çankaya Köşkü'nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Gül, düzenlenen ortak basın toplantısında Slovakya halkına vize muafiyeti müjdesini verdi. Gül, Slovakya ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti uygulamasının ne zaman başlayacağı yönündeki bir soru üzerine Slovakya halkının sevineceği bir haber verdi.
 
Gül, "Dün hükümetimizin Bakan Kurulunda Slovakya'ya vize muafiyeti kararı almıştı. Biraz önce de bu karar bana geldi. Konuk cumhurbaşkanının yanında Resmi Gazetede yayınlanması için gönderdim. Ümit ediyoruz ki Slovakya da işadamı, sanatçı, sporcu gibi Türk vatandaşlarına her türlü kolaylaştıracak adımı atacaklardır." dedi.

Slovakya Cumhurbaşkanı Gasparoviç de Türk hükümetinin almış olduğu vize muafiyetine ilişkin bu kararın Cumhurbaşkanı Gül tarafından kendisinin gözü önünde imzalanmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gasparoviç, mütekabiliyet esası gereği kendilerinin de yükümlülüklerini yerine getireceklerini söyledi.
Editör: TE Bilişim