Venedik'te kanallar temizlendi

Corona virüsün en çok etkilediği ülkelerin başında İtalya geliyor. Özellikle ülkenin kuzeyinde daha fazla etki eden corona virüs nedeniyle İtalya genelinde günlerdir karantina uygulanıyor. Ülkenin en turistik noktalarından biri olan Venedik'te karantina sürecinde kanalların, gondol yoğunluğunun azalmasıyla birlikte belirgin biçimde temizlendiği görüldü.

İtalya, corona virüs salgını ile mücadele ediyor. Dünyada salgının en fazla can aldığı üç ülkeden biri konumunda olan İtalya'da karantina hali sürüyor. İtalya genelini kapsayan karantina uygulaması corona virüs salgınından en çok etkilenen yerlerin başında gelen ülkenin kuzeyinde sıkı bir şekilde uygulanmakta.

Zaruri ihtiyaçlar dışında kimsenin dışarıya çıkmadığı Venedik'te çevrede dikkat çekici değişimler yaşanmakta. Geçtiğimiz şubat ayında Avrupa Parlamentosu tarafından çevre kirliliği konusunda uyarı alan Venedik'te işler tersine dönmüş durumda.

Su ve havanın "endişe verici" boyutta kirlenmesi nedeniyle uyarılan Venedik'ten son gelen bulgular karantina sürecinde bu sorunun büyük oranda geride kaldığını ortaya çıkardı.Yapılan son araştırmalara doğrultusunda Venedik kanallarının belirgin oranda temizlendiği ortaya çıktı.

Bir ay öncesine kadar binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Venedik'te hemen hemen herkesin mutlaka kullandığı gondolların çevre kirliliğinde önemli bir paya sahip olduğu biliniyor. Karantina sürecinde bu gondollar da kızaklara çekildi. Venedik içinde kanal taşımacılığı durdu.

Bu olayla birlikte kentin dört bir yanını saran kanalların eskiye nazaran çok daha temiz olmaya başladığı ortaya çıktı. Tıpkı Çin'de olduğu gibi Venedik'te de havanın kalitesi son bir hafta içinde büyük bir iyileşme katetti.

Avrupa Uzay Ajansı'nın ortaya koyduğu araştırma sonuçlarına göre sadece Venedik değil, İtalya'nın sınai üretiminin büyük bir bölümünü üstlenen kuzeyde dikkat çekici seviyede hava temizliği söz konusu.

Karantina süresince hava ve sudaki temizlik oranının artması bekleniyor.

ic-007.jpg

icc.jpg

icici.jpg

icccc.jpg

Editör: TE Bilişim