Türkiye'nin dış ticaretinin kalbinin attığı limanlardan birisi olan Mersin Limanı'ndaki hizmet tarifelerine “ÜFE’de ABD doları/TL paritesindeki farklılık gerekçe göstererek” yapılan ani zamma siyasilerden ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Vahap Seçer’den geldi.

Vahap Seçer, “Mersin Limanı Türkiye’nin en önemli dış ticaret limanlarından birisidir. Liman hizmetlerine tarafların görüşleri alınmadan yapılan yüzde 10’luk zam burada iş yapan, firmaları mağdur edecektir” dedi. Seçer, TCDD tarafından işletilirken özelleştirilerek Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğine geçen Mersin Limanının Mersin ve Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu hatırlatarak “Bu kararın, Mersin Limanı’ndan dağıtım yapmayı düşünen yatırımcıları da olumsuz yönde etkilemesinden endişe ediyorum. Yıllık olarak belirlenen liman hizmetleri tarifelerinin keyfi olarak değiştirilmesi istikrarsızlığa ve güven kaybına yol açar. Bu da Mersin Limanı'nı Doğu Akdeniz’in en büyük limanı yapma gayretlerimize sekte vurur. Ayrıca özelleştirilirken Mersin Limanı'nda TCDD tarifelerinin üç yıl sabit kalacağı hükmü yok sayılmaktadır” değerlendirmesini yaptı.

Zam yapılırken Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Üyeleri, Gümrük Müşavirleri Odası gibi konunun taraflarının görüşlerine başvurulmamasının zammı zulmüme dönüştüreceğini belirten Vahap Seçer “Döviz kurları günü birlik değişimler gösterebilmektedir. Döviz kurları yükseldiğinde zam geri alınacak mıdır?” sorusunu sordu. Seçer, konuyu “Zam kararının haksız ve hukuksuz olduğuna inanıyorum. Bu karar düzeltilene kadar konuyu her platformda gündeme taşıyacağım” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim