İTÜ Denizcilik Fakültesi, Kariyer Kulübü tarafından organize edilen 10. Geleneksel Kariyer günleri, 2. gününde ''VBG Shipping & Trading Co.'' şirketini konuk etti. Öğrencilerin yoğun katılımlarıyla başlayan konferans VBG Denizcilik Genel müdürü ve aynı zamanda da eski bir İTÜ Denizcilik Fak.(Y.D.O) mezunu olan Turgay KARABULUT ve İnsan Kaynakları Müdürü İlker MERCAN’IN sunumlarıyla devam etti.  

2000  yılından  beri  denizcilik  alanında  faaliyet  gösteren VBG Denizcilik kendi gemilerini inşa, işletim ve kiralama amacıyla kurup çizgisini sürekli yukarı çıkarmayı hedefleyen ve bünyesindeki firmalar adına inşa ettiği modern kimyasal ve petrol tankerleri ile bu itibarını daha da kuvvetlendirdiğini anlatan cümleleri sarf eden SN. KARABULUT, sunumuna ekonomik krizin etkilerinin VBG denizcilik üzerine kısmını açıkladı.

Öğrencilerin merak ettiği sorulara olabildiğince açıklayıcı cevaplar getirmeye çalışan VBG temsilcileri Güv.2. sınıf öğrencisi Erdinç Dikici'nin ''Ekonomik krizin neden olduğu gerileme ve akabinde gelişen ekonomik resesyonların şirketiniz üzerine olan zarar sürecini min. seviyede geçirebilmek için izlenilen şirket politikasının VBG denizcilik bünyesinde çalışan zabitlere etkileri'' sorusuna çizimli ve açıklayıcı cevabı öğrencileri tatmin etti.

Etkinlik kokteyl esnasında öğrenci ve şirket temsilcilerinin samimi sohbetiyle devam etti. 

 

İTU Denizcilik Fakültesi, Kariyer Kulübü nün ağırlayacağı diğer denizcilik şirketleri ;

Editör: TE Bilişim