Vapurlarda MOBESE devri

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 32 yolcu vapuru ile arabalı vapurlarının tamamını güvenlik kameralarıyla donattı. Artan güvenlik gereksinimlerini karşılamak için İstanbul Valiliği ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tavsiyelerine uyan İDO, bünyesindeki tüm deniz taşıtlarının her birine 7 kamera monte etti. Sistem, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan ve emniyet birimlerine görüntü aktaran Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'na (MOBESE) dahil edilecek.

323 bin euro'luk yatırım
Montajı tamamlanan 238 kameralı sistem için İDO, 323 bin euro'luk yatırım yaptı. İDO, ayrıca yoğun yolcu akışına sahip bulunan Beşiktaş, Sirkeci ve Kadıköy yolcu iskelelerine da X-Ray cihazları yerleştirdi.
İDO uygulamayla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Kameralar gemilerin iskele, sancak, yolcu salonları ve kıç taraflarında bulunuyor... Güvenlik kameraları vapur kaptanları tarafından takip edilmekte, merkezle sürekli irtibat halinde kullanılmaktadır. İDO iskelelerine güvenlik kameraları konuşlandırılmıştı. Bu kameralarda yine bir aylık arşiv imkânı sunuyor.
Ayrıca Yenikapı, Pendik, Yalova, Bandırma ve Güzelyalı iskelelerinde X-Ray cihazları ile kontrol yapılmaktadır."

Milliyet

Editör: TE Bilişim