Vapurda lodos paniği

İstanbul’da Kadıköy- Beşiktaş seferini yapan vapur, lodos ve motor arızası nedeniyle iskeleye yanaşmakta güçlük çekince, yolcular panik yaşadı

İstanbul’da dün sabah etkili olarak başlayan şiddetli lodos nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, şiddetli yağışın da etkisiyle maddi hasarlı birçok kaza meydana geldi. Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan şehir hatları vapuru iskeleye yanaşmakta güçlük çekince beşik gibi sallanan vapurdaki yolcular büyük panik yaşadı.

Kentte sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli lodos zaman zaman fırtınaya dönüşünce deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Kadıköy’den 09.45’te 250 yolcusuyla hareket ederek Beşiktaş’a doğru yola çıkan “Mustafa Aydoğdu” vapurunun iki motorundan birisi iskeleye yanaşacağı sırada arızalandı.

Yaklaşık 30 metre açıkta bir süre bekletilen vapur lodosun etkisiyle beşik gibi sallanırken yolcular ise büyük panik yaşadı. Görevlilerin tüm uyarılarına rağmen bazı yolcular cep telefonlarıyla yakınlarını ve basın kuruluşlarını arayıp “Gemi sürükleniyor”, “Batıyoruz” diyerek yardım istediler. 10 dakikalık bekleyişin ardından “Adem Yavuz” isimli başka bir vapur, arızalı vapura sırtını vererek işkeleye yanaştırdı. Yolcular karaya ayak basar basmaz koşarak iskeleden uzaklaştı.

İstanbul’daki şiddetli lodos nedeniyle bazı iç ve dış hat vapur seferleri de iptal edildi.

Editör: TE Bilişim