Yaptığı gol vuruşlarıyla, futbol tarzıyla, kişilik ve sempatisiyle sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir yıldız olmuş, efsane isim Tanju Çolak vapur sohbetine katılıyor.

Şehir hatları yolcularının eşliğinde, sefer halindeki gemide çekilen programda futbolun bilinmeyen yönlerini  bir efsaneden dinleyeceksiniz.

Ömer Öztürk’ün sunuculuğunu üstlendiği program Cumartesi gecesi 00.10 Pazar 9.30 ve 18.30’da TRT TÜRK’te.
 
Sohbette dikkat çekenler
 
“Bizde üstün yetenekli futbolcu yok”

 “Türk futbolunda üstün yetenekli futbolcular olduğunu düşünmüyorum.

Bu zamanın çocuklarında o hırs, azim yok. Hırslı olan, star olan, yetenekli olan, azimle ve çok calışmayla bir yerlere gelen sporcular da C-D sınıfı ailelerin çocukları.
Eğer antreman sonrası özel olarak çalışmazsa, çok tekrar yapmazsa kimse yıldız olamaz. Eksiklerini tamamlamak için hiç kimse geyret etmiyor. Çünkü çok para kazanıyorlar. Nasıl olsa sözleşmelerde bunun garantisini alıyorlar. O zaman da oturuyor, yatıyorlar. Bu yüzden futbol geri gidiyor.”
 
“Şike yapılmıştır”

“Futbolcusuz şike olmaz. Şike yapacaksan öncelikle futbolcuyu alman lazım. Çünkü oyuncu olan sahadakiler. Dünya futbolu var olduğu sürece her takım, özellikle şampiyonluğa oynayan ve küme düşmek üzere olan takımlar mutlaka zamanında şikeyi yapmıştır veya yapmak için girişimde bulunmuştur. Şike olaylarından sonra marka değerinin düştüğü de bir gerçek. Futbol sevgisizleşti ve sevimsizleşti. ”
 
“Keşke bu dönemde futbolcu olsaydım”

Zaman zaman keşke bu dönemde futbol oynasaydım dediğim oluyor.İmkanlar, oynadığın stadlar, kaldığın oteller, giydiğin kıyafetler çok daha iyi. Eskiden çay fişi verirlerdi, bir tane içebilirdik. Ayakkabılar  çok eski ve farklıydı ama o zamanın da kendine göre güzellikleri vardı.
 
“Eğitim seviyelerimiz çok aşağıda”

Başka ülkelerde maçtan daha güzel olan maç öncesi, devre aralarındaki o atmosferi görmeye değer. Orda yenmiş, yenilmiş hiç önemi yok. İnsanlar eğlenmeye geliyorlar. Ama Türkiye’de olay farklı. Eğitim ve kültür bakımından seviyemiz çok aşağılarda.

Editör: TE Bilişim