3-4 Mayıs tarihlerinde Beşiktaş-Kadıköy-Beşiktaş hattında kukla süpriziyle karşılaşan vapur yolcuları keyif dolu anlar yaşadı.   

Bu yıl 14.kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında Şehir Hatları vapurunda 2 gün boyunca sahnelenen kukla gösterisi yolcular tarafından ilgiyle izlendi. Festivalin resmi açılışından önce Beşiktaş-Kadıköy Şehir Hatları vapuru yolcularına iki gün boyunca “Küçük Henry” isimli oyunla sürpriz yapıldı.

Dünyaca ünlü Alman kukla sanatçısı Thomas Hetford, Beşiktaş-Kadıköy-Beşiktaş hattında 3-4 Mayıs tarihlerinde "Küçük Henry" adlı kukla gösterisi sahneledi. Kukla gösterisinde şarkı söyleyen uzaylılar, dans eden fare ve küçük iskelet gibi 6 farklı karakterin dansları ve sıra dışı hareketleriyle vapur yolcuları keyif dolu anlar yaşadı. Kuklaların dansına çocuklar da eşlik etti.

Kuklacı Hetford, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıldır kukla yaptığını, 2 yıldır da kukla gösterisi sergilediğini söyledi. Festival için Türkiye'ye geldiğini ve burada ilk defa gösteri yaptığını kaydeden Hetford, İstanbul'u çok beğendiğini, insanların dost canlısı olduğunu ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim