İETT’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehir Hatları A.Ş. ile birlikte organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlik programında Van depremini yaşamış, eğitimlerini İstanbul’da sürdüren yaklaşık 850 depremzede çocuğu denizle buluşturdu. Vanlı öğrencilerin boğaz gezisine İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kayalı, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, İETT Genel Müdür Yardımcıları ve Turmepa Genel Müdürü Akşit Özkural katıldı.

Öğrencileri bayram gününde yalnız bırakmayan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbu’a 141 yıldır toplu ulaşım hizmeti verdiklerini söyledi ve "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kendi bayramlarında bir boğaz turu ile misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Geziye İstanbul’un 10 ilçesinden ve 24 farklı okuldan katılan öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şehir Hatları AŞ tarafından özel olarak tahsis edilen vapur seferiyle İstanbul’u denizden seyretmenin keyfini yaşadı. Palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklara İETT tarafından hazırlanan eğitim seti ve çeşitli hediyeler verildi.

Kabataş ve Üsküdar iskelelerinden alınan Vanlı öğrenciler, yaklaşık üç saat boyunca Boğaziçi’nin sahillerini, yalılarını, saraylarını ve tarihi mekanlarını görme fırsatı buldular ve Boğaz’ın eşsiz güzelliğinde keyifli dakikalar geçirdiler.

Editör: TE Bilişim