Van Denizcilik Meslek Lisesi Öğrencileri İstanbul'da Eğitilecek

Denizcilik Müsteşarlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nde okuyan öğrencileri oryantasyon kursuna almak için 1 haftalığına İstanbul'da ağırlayacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu, ekim ayı toplantısı Van'da yapıldı. Aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Van Valisi Münir Karaloğlu'nun da katıldığı toplantıda, Van'ın deniz, hava ve kara ulaşımı masaya yatırıldı. Karaloğlu, toplantıda gündem dışı söz alarak, Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin yaz aylarında staj ve oryantasyon eğitimlerini yapmaları için İstanbul'da Denizcilik Müsteşarlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda eğitilmeleri konusunda destek istedi. Van Gölü'nün

bir iç deniz olduğunu hatırlatan Karaloğlu, Van'da denizcilik mesleğinin sürdürülmesi için de, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nde okuyan öğrencilerin teori eğitiminin yanı sıra pratik bilgilerini de almasının önemine değindi. Karaloğlu, "Denizcilik Müsteşarlığımız ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle İstanbul'da öğrencilerimizin pratik eğitim ve stajlarını denizcilik tersanelerinde ve diğer denizcilik kurumlarında yaptırabilirsek, bu çocuklarımız da tam bir denizci olarak yetişmiş olurlar.

Denizcilik sektörüne bundan sonra uzun yıllar hizmet ederek, Van'ın denizci yetiştirme geleneğini sürdürmüş olurlar" dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Orakcı da, Vali Karaloğlu'nun teklifini yönetim kurulu olarak memnuniyetle karşıladığını belirterek, Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerin oryantasyon ve stajları konusunda yardımcı olacakları sözünü verdi. Orakcı, şu anda lise 3. sınıfta okuyan öğrencilerin ilk pratik eğitimlerini almaları için 8-15 Kasım 2009 tarihleri arasında İstanbul'da ağırlayabileceklerini söyleyerek "Sayın Valimizin önerileri doğrultusunda Van Anadolu

Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerini 1 hafta İstanbul'da ağırlayacağız. Gelen öğrencilere denizcilik noktasında hem pratik anlamda, hem ders anlamında, hem de görsel anlamda eğitimler vermeyi planlıyoruz. Öğrencilerimize aynı zamanda tersanelerimiz başta olmak üzere, üniversitemiz, Marmara Ray projemiz, gemi trafik hizmetlerimiz, römorklarımız ve botlarımızda eğitimler vereceğiz. Ve bunu gelenek haline getirerek öğrencilerimize tekrarlamak suretiyle de, denizciliği desteklemek adına yapabileceğimiz birkaç adımdan biri olarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu da, Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin pratik eğitimi ve yaz stajlarında yapacakları desteklerinden dolayı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Salih Orakcı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Karaloğlu, 8-15 Kasım tarihleri arasında lise 3. sınıfta okuyan 22 öğrenci ile birlikte 1 idareci ve 1 öğretmenin 1 haftalığına İstanbul'a gideceğini söyledi. Karaloğlu, öğrencilerin İstanbul'a uçakla gideceğini, biletlerinin ise Vanlı olan Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul  Bölge Müdürü Cemalettin Şevli tarafından karşılandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim