Vali kırmızı alarm verdi


Vali Güler, İstanbulluları uyardı: Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın. Kırmızı alarma geçtiklerini belirten vali, 2004'teki gibi doğal afetle karşı karşıya kalınabileceğini vurguladı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, meteorolojinin yaptığı uyarının dikkate alınması çağrısında bulundu. Güler, "Bu bir kırmızı alarm durumudur. 2004'te yaşananın benzeri bir doğal afetle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.
Vali Güler, Kınalı'dan İstanbul istikametine ve Hadımköy'den Edirne'ye TEM'de trafik akışının durdurulduğunu ve araçların E-5'e yönlendirildiğini söyledi. Bu aksaklığın Kınalı ve Kumburgaz'da meydana gelen kazalardan kaynaklandığını belirten Güler, gün boyunca kent genelinde 310 trafik kazası meydana geldiğini bu olaylarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Mecbur kalmadıkça kimsenin sokağa çıkmaması gerektiğini vurgulayan İstanbul Valisi, "Sabaha kadar bu fırtına artarak devam edecek. Bu ciddi bir uyarıdır. Bazı yerlerde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. yine rüzgarın hızı sabaha kadar artarak devam edecek" diye konuştu.

TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA

TEM Otoyolu Kınalı gişelerinde meydana gelen trafik kazasında, 30'a yakın araç birbirine girdi. Kaza nedeniyle otoyolun Edirne istikameti yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı. Kazaya karışan araçların çekilmesi ve olay yerinden ayrılmasıyla yol trafiğe açıldı. Ancak, kazaya karışan araçlardan yoluna devam edemeyen bir otobüsteki vatandaşlara, Silivri Belediyesi ekiplerince yardım edildi.

Bu arada, TEM Otoyolu'nun aynı mevkiinde her 2 yönde başka kazalar da meydana geldi. Bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti. Diğer kazalardan dolayı Silivri Özel Millet Hastanesi'ne 20 yaralının getirildiği ve tedavilerine devam edildiği öğrenildi. Öte yandan, Silivri Devlet Hastanesi'ne de kazalardan dolayı 4 yaralı getirildiği ve bunların ayakta tedavi gördükleri belirtildi.

3 GÜN DAHA DONDURACAK

İstanbul'da günlerce önceden öngörülen kar yağışı bu sabah başladı. Kar yağışı önümüzdeki 3 gün daha devam edecek.

Bu gün (Pazartesi); Ege ve Akdeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz sahillerinde yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülen yağışlar önümüzdeki 3 gün daha devam edecek.

Tüm yurtta azalan hava sıcaklığında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik olmayacak. Poyraz yurdun kuzey ve batı kesimlerinde Perşembe gününe kadar kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edecek.

Poyraz fırtınası ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde görülecek kar yağışları ve kuvvetli buzlanmanın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

DENİZLERDE FIRTINA VE TAM FIRTINA BEKLENİYOR

Bu gece (Cumartesi) saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgar yıldız ve karayelden 8 kuvvetinde (60-70km/s) fırtına şeklinde esemesi bekleniyor.

Pazar günü rüzgar Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de yıldız ve poyrazdan, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kıble ve keşişlemeden 8 kuvvetinde (60–70km/s) fırtına şeklinde, Kuzey Ege’de yer yer 9 kuvvetinde ( 80-90 km/s) Kuvvetli fırtına, Doğu Akdeniz ile Doğu Karadeniz’de gündoğusu ve poyrazdan 7 kuvvetinde (50-60 km/s) fırtınamsı rüzgar şeklinde esmesi bekleniyor.

Pazartesi günü Karadeniz, Marmara ve Ege’de 9 ( 80-90 km/s) kuvvetli fırtına, Kuzey Ege’de yer yer 10 kuvvetinde ( 90-100 km/s) TAM FIRTINA şeklinde esmesi beklenmektedir.

Hava: Pazar günü; Doğu Karadeniz dışında tüm denizlerimizde yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülürken, Pazartesi günü; Karadeniz ve Marmara’da etkili kar yağışı, Ege ve Akdeniz’de etkili yağmur bekleniyor.

Denizlerimizde kuvvetli rüzgar ve fırtına ile etkili yağışların oluşturacağı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Soğuk hava ve kar yağışı yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Van, Hakkari, Ağrı, Kayseri, Sivas, Eskişehir, Diyarbakır, Bilecik ve Kırıkkale'de 3058 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kaynak: AA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim