Vahşet Gemisi Böyle Görüntülendi!

Vahşet gemisi böyle görüntülendi! Helikopterden çekilen kanlı gemi güvertesinde bulunan balina görüntüleri yeni bir skandalın ortaya çıkmasına neden..

Japonya’da yaşanan balina skandalı yeniden patlak verdi. Helikopterden çekilen kanlı gemi güvertesinde bulunan balina görüntüleri yeni bir skandalın ortaya çıkmasına neden oldu. Japonya’nın ünlü balina koruma sivil kuruluşlarından İCR’ye ait gemide bulunan ölü balinalar yeni bir skandalın patlak vermesine neden oldu.

Deniz güvenlik helikopteri tarafından çekilen görüntülerde balina savunucuları olarak bilinen kuruma ait geminin güvertesinde kanlar içerisinde 3 balina ölüsünün görüntülendiği ve balinaların vahşice katledildiği görülüyor. Anti-balina grubu Sea Shepherd tarafından yıllık balina sezonunda Güney Okyanusu’nun korunan suları sınırı içerisinde çekilen bu fotoğraflar tüm ülkeyi ayağa kaldırdı. Hayvan hakları savunucuları ve balina koruma örgütleri tarafından dava edilen kuruluş gemilerine düzenlenen balina saldırılarını engellemek için gemilere baskın düzenledi. Gemi güvertesinde balinaya rastlanmadığı sadece güvertede kan lekelerinin bulunduğu bununda şirketi suçlamak için yeterli kanıt olduğu belirtildi.

Geminin iddialar üzerine temizlenmeye ve delilleri yok etme çabasına girdiği fakat okyanus güvenliği helikopteri tarafından temizlik operasyonunda görüntülere alınması üzerine sözde koruma örgütü hakkında suçlama yapılacak delillere sahip oldunduğu belirtildi. Faroe Adaları’nda uzun yıllardır sürdürülen ve Grindadrap adıyla bilinen avda balinalar canlı canlı katlediliyor.

Editör: TE Bilişim