Costa firmasının yeni gemisi Costa Fascinosa, 5 Mayıs Cumartesi günü Venedik'te yapılan vaftiz töreni ile denize indirildi. Vaftiz törenine Costa firmasının davetlisi olarak katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Costa Fascinosa'nın, ilk Akdeniz turu kapsamında 18 Mayıs'ta İzmir'e geleceğini söyledi.

290 metre, 114 bin 500 grosstonluk ve 3 bin 800 yolcu kapasiteli Costa Fascinosa'nın vaftiz töreni, geçtiğimiz aylarda kaza yapan Costa Corcordia nedeniyle oldukça sade geçti. Geminin vaftiz annesi İtalyan Turizm ve Spor Bakanı Piero Gnudi'nin kızı Elsa Gnudi oldu.

Törende Costa Concordia'da hayatını kaybedenler anıldı ve Fincantieri Tersanesi, Venedik Limanı, Costa Firması yetkilileri yeni gemi önlemlerini anlattı. Törene katılan İtalya Turizm ve Spor Bakanı Piero Gnudi, İtalya açısından kruvaziyer turizminin gelişmesine büyük destek verdiklerini ve bu konularda gerekli tüm tanıtım kampanyalarının yürütüleceğini söyledi.

Foruma Davet

Törene İTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş ile birlikte Costa'nın davetlisi olarak katılan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Costa'nın en yeni gemisi olan Fascinosa, ilk Akdeniz seferinde 18 Mayıs'ta İzmir'e de gelecek. En yeni geminin hemen İzmir seferlerine başlaması Costa'nın İzmir'e verdiği büyük önemin göstergesi" dedi.
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Costa Crociere Başkan ve CEO'su Pierluigi Foschi, Costa Crociere Yönetim Kurulu Başkanı Gianni Onorato, Carnival Corporation Başkan Yardımcısı Howard S. Frank ve AIDA Cruises Başkanı Michael Thamm ile görüştü ve İzmir'de düzenlenecek Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu'na davet etti.
Tüm yetkililer bu davete karşı olumlu yanıt verirken, Costa Başkan ve CEO'su Pierluigi Foschi, İzmir'de kruvaziyer turizminin başlatılması konusunda oldukça yaratıcı ve başarılı bir proje yürütüldüğünü, bu projeye büyük önem verdiklerini söyledi. Demirtaş da, kruvaziyer turizm için 7 yıldır büyük destek gördükleri Foschi'yi forumda onur konuğu olarak ağırlayacaklarını söyledi.

EXPO'ya Destek

Demirtaş ayrıca Costa Crociere, Carnival Corporation, Msc Cruises ve Norwegian Cruise Line firmaları ile İtalya Turizm ve Spor Bakanı Piero Gnudi'ye vaftiz töreninden sonra EXPO 2020'ye destek çağrısı yaptı.

Demirtaş, kruvaziyer gemilerin tıpkı Barcelona'yı Barcelona yapan öğelerden olan EXPO zamanında otel olarak kullanıldığını hatırlatarak, "EXPO esnasında yapılacak böyle bir kullanım gemi şirketlerinin kapasitesini artıracağı gibi özel olarak kruvaziyer turizmini EXPO 2020 kapsamında da geliştirecektir" dedi. Şirket yöneticileri de bu projeye sıcak bakarak, üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim