Uzungöl Buz Tuttu

Trabzon Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki gölün yüzeyi kar yağışı sonrası buzla kaplandı. Gizemli yeşili ve gölüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Uzungöl, kışın da ayrı bir güzelliğe büründü.

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde de hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreyi aştığı belirtiliyor. Bir çok köy yolunun ulaşımı kapandığı bölgede yer alan Uzungöl ise görüntüsü ile büyülüyor. Yeşilliği ve gölüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Uzungöl, kışın da ayrı bir güzelliğe büründü. Göl yüzeyi buzla kaplanırken, çevresinde bulunan çam ağaçları üzerindeki kar ve doğal güzellik ise görenleri kendisine hayran bırakıyor.  
rım
Beldede yaşayan vatandaşlar da bu doğal harikası yerin tadını çıkartıyor. Kimisi göl çevresinde tur atarken, kimileri de buz tutan gölün üzerinde yürümeyi tercih ediyor.

Yazın yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Uzungöl, kışın adeta sessizliğe bürünüyor. Bayram ve yılbaşı tatilleri hariç normal günlerde, bölgeye giden ziyaretçi sayısında oldukça düşüş var. Beldede yazın yaklaşık 40'ın üzerinde otel ve pansiyon hizmet verirken, kışın ise bu sayı 5-6'ya düşüyor. Açık olan otellerde ise her türlü imkan bulunuyor. Kışın açık olan yerlerden biri de Aygün Otel. Bu otelde görev yapan çalışanlar, Uzungöl'ün yazdan çok asıl kışın görülmeye değer güzelliğinin bulunduğunu söyledi.(CHA)

haberler.com
Editör: TE Bilişim