Güç ve dayanıklılık klasiği Avustralya sularına hazır

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Wamalhanha, Robert Allan RAstar 3200 dizaynı olan ve ana görev yeri terminal faaliyetleri, eskort görevleri, gemi yardımı ve römorkör hizmetleri olan 6 römorkörlük serinin sonuncusu.

24 Eylül günü Uzmar Hizmet Botu ve Römorkör Fabrikasında teslimden önce isimlendirme töreni yapıldı. Rio Tinto firmasının armatörlüğünde bu seriden 6 römorkör bulunuyor. Bunlar PILBARA APOLLO, KASHIMA, MATSUZAKA, BARRURA, GURRGURA ve yeni isim verilen WAMALHANHA römorkörleri. 

Bu römorkörler Avustralya'nın demir cevheri terminallerinde çalışacak şekilde zorunluluklara uygun şekilde güç, NOx ve SOx azaltılması ve egzost emisyonları konularında geliştirmeler yapılarak imal edildi. 

İsimlendirme töreninde Armatör adına konuşan şirket CEO'su Peter G. Bryant; "Bu hem Uzmar için hem de Rio Tinto için önemli bir gün. Wamalhanha, 4 yıl önce başlayan proje kapsamında  Uzmar'ın Rio Tinto için inşa ettiği 7. gemi oldu. Özellikle bu gemi 4 yıl boyunca süren sıkı çalışma ve titizliğin bir sonucudur. Rio Tinto, Avustralya'nın Kuzeyindeki maden ihraç limanlarının zorlu çevresel koşullarında hizmet verebilecek römorkörlerin geliştirilmesinde Uzmar ekibi ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluluk duymaktadır" dedi. 

Peter G. Bryant; Uzmar ekibinin gösterdiği işbirliğinden çok mutlu olduğunu söylerken Kaptan Kaan Altug, Hasan Ata, Ismail, Ramazan, Ali Kurt, Demet Odabas, Ozer,Volkan ve Ali'ye de teşekkürlerini ifade etti.

 

 

Editör: TE Bilişim