“19 Günde 19 Mayıs 2019” UZMAR Sponsorluğunda Start aldı

30 Nisan tarihinde, Samsun Büyüşehir Belediyesi Başkanı Mustafa DEMİR, Samsun Valisi  Osman KAYMAK ve İstanbul Valisi  Ali YERLİKAYA'nın katılımları ile gerçekleşen tören sonrası UZMAR Dragon Bot Takımı Samsun'a doğru yola çıktı. Dragon Bot sporcularını çok sayıda destekçi uğurlarken, 3 UZMAR Römorkörü de sporculara İstanbul Boğazı çıkışına kadar eşlik etti.

İstanbul Valisi Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada 100 yıl önce Bandırma Vapuru’nun Galata Rıhtımı’ndan demir aldığını hatırlatarak, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılı onuruna Cumhurbaşkanlığı himayelerinde özel bir etkinlik düzenlendiğini bildirdi.

Konuşmanın ardından sponsor firma UZMAR'ın Ceo'su Noyan Altuğ, İstanbul Valisi Yerlikaya’ya Bandırma Vapuru’nun maketini hediye etti.

Vali Yerlikaya’nın öperek teslim ettiği bayrağı alan 26 kişilik ekip Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop sahillerinden 19 gün boyunca kürek çekerek geçecek ve 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun’a varıp Türk bayrağını Samsun Valisine teslim edecek.

UZMAR  yaptığı açıklamada “19 Günde 19 Mayıs 2019” Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı onuruna; Samsun’lu 18 Dragon Bot sporcusunun, 30 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Valisi’nden teslim aldıkları Türk Bayrağı’nı, Dragon Bot teknesi ile 19 gün boyunca kürek çekerek, 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun Kurtuluş İskelesi’ne ulaştırıp Samsun Valisi’ne teslim edeceği çok özel ve anlamlı bir etkinliktir. Bu projenin destekçisi olmak ise UZMAR için günümüzde tarihin parçası olmak, geleceğe iz bırakmaktır." dedi.

UZMAR Genel Müdürü A.Noyan Altuğ ise duygularını şöyle dile getirdi:" Aslanlarımız Boğaz’ı geçiyor 19 günde 19 Mayıs’ta Samsun’da olacaklar . En büyük gücümüz Milli irademiz hep birlikte istersek herşeyi yaparız . Tıpkı 100 yıl öncesinde olduğu gibi .  Sn Cumhurbaşkanımızın himayeleri için Kendilerine minnettarız ."

Uzmar'ın Anka-1 ve Anka-2 römorkörlerinden muhteşem gösteri

UZMAR Dragon Bot Takımını yolcu eden UZMAR römorkörleri muhteşem bir görsel şölen sundu. İstanbul Boğazı boyunca süren gösteri ilgiyle izlendi

Editör: TE Bilişim