Uzmar Alman deviyle anlaştı

UZMAR Danimarka’ya göndereceği PAmparts 3000 serisi römorkörün dümen ve tahrik sistemleri için Alman Schottel ile anlaştı.

Danimarka’nın en büyük konteyner limanı olan Aarhus’ta kullanılacak RAmparts 3000 serisi römorkör 30,25 metre uzunluğunda ve 11,75 metre genişliğinde inşa ediliyor.

UZMAR RAmparts 3000 için Alman tahrik üreticisi Schottel ile hibrid sistem SYDRİVE-M’i de içeren dümen pervaneleri için sözleşme imzaladı. RAmparts 3000, 2,5 metre çapında sabit adımlı pervanelere sahip ve her biri 2000 kW’lik iki adet SROT 430 SCHOTTEL Dümen Pervanesi taşıyacak. Azimut iticileri dizel motorlar tarafından desteklenecek römorkör yaklaşık 65 tonluk çekme ve yaklaşık 12.5 knotluk bir serbest çalışma hızı elde edecek.

Danimarka’nın en büyük konteyner limanı

Aarhus Limanı, Danimarka’nın en büyük konteyner terminali (pazar payı yaklaşık yüzde 65) ve ülkenin en büyük toplu ciro (yaklaşık yüzde 66) ile ülkenin en büyük ticari limanı. Ülkenin ithalat ve ihracat işlemlerinin önemli bir kısmı bu liman üzerinden gerçekleştiriliyor.

AB’nin Avrupa ticareti açısından önemli bir liman olarak tanıdığı Aarhus Limanı, dünyanın bir çok bölgesine bağlantı sağlayan kapsamlı bir rotaya sahip ve ülkenin iki ana limanından biri. Bu özellikleri ile Almanya ve Hollanda’nın ana limanlarının önemli rakiplerinden.

Daha yeşil operasyonlar yapacağız

Aarhus Limanı İcra Kurulu Başkanı Thomas Haber Borch yeni RAmparts 3000 için şunları söyledi: “2021 yazında teslim edilmesi planlanan yeni römorkör, Aarhus Limanı’nda faaliyete geçtiğinde daha yeşil operasyonlar ve daha yüksek verimlilik sağlayacaktır.”

uzmar_h-001.jpguzmar_h2-001.jpg

Editör: TE Bilişim